Kirsebærtræer

Kirsebærtræet er et velkedt frugttræ i de danske haver, hvor det er en populær skikkelse. Et kirsebærtræ er primært populær pga. sine fantastisk velsmagende frugter, der er elsket af mange for sin syrligsøde smag. Et kirsebærtræ kan oftes stå alene - En del sorter kræver nemlig ikke bestøvning fra andre, men vær opmærksom på at nogle sorter kræver bestøvning - hvilket betyder at du skal have 2 stk af en bestemt slags, så de kan bestøve hinanden. 

  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  23 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  23 varer

  pr. side

  Hvilken sort skal du vælge? 

  Der findes et hav af forskellige kirsebærsorter, der typisk defineres som enten surkirsebær, fuglekirsebær eller sødkirsebær som er den vi er mest bekendte med i de danske haver. Af disse er Sunburst, Stella og Lupins sorterne de mest populære. Alle tre er selvbestøvende sorter, og kan derfor sagtens stå alene. Sødkirsebæren omtales også af nogle som moreller.

  Langt de fleste fortrækker sødkirsebær, fordi det er disse kirsebær man spiser direkte fra træet. De er kendetegnet ved sin sprøde skræl samt søde og saftige smag, der er lige til at spise. Hvis du istedet gerne vil have kirsebær du kan bruge til madlavning, eksempelvis til at lave marmelade eller saft, skal du bruge surkirsebær. Her kan vi anbefale sorter som ´stevnsbær birgitte', 'skyggemorel' eller 'kelleriis 16'.

  Hvornår kan man spise kirsebærene?

  De forskellige kirsebærsorter  får frugter på forskellige tidspukter. Nogle er allerede modne sidst i juni, mens andre først modner i starten af august. Det afhænger derfor af, hvilken sort du vælger, men som udgangspunkt er kirsebær et tegn på at sommeren er kommet og det er typisk altid her du vil kunne nyde de fantastisk velsmagende frugter.