a
Fragt fra 59 kr Fri fragt over 999 kr*
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 kr

Krydderurter

Krydderurter

Billige krydderurter - Jespers Planteskole

Krydderurter dækker over et stort udvalg af smagfulde planter, der bliver brugt blandt mange i dagligdagen. Først og fremmest er krydderurter selvfølgelig populære som krydderi til madlavningen. Det er især krydderurternes blade som bruges i madlavningen, da det er her aromaen og smagen er stærkest. Mange har gennem tiden dog også vendt tilliden til krydderurter som alternativ medicin, og derfor vil du også ofte kunne finde olier og røgelser som dufter af krydderurter.

Har du brug for tips og tricks til hvordan du passer dine krydderurter? Så følg linket her.

Hvordan skal du dyrke og passe dine krydderurter?

Krydderurter er meget forskellige. Nogle krydderurter er flerårige eksempelvis salvie (Salvia officinalis), Anisisop (Agastache foeniculum), purløg (Allium schoenoprasum), timian (Thymus vulgaris), citronmelisse (Melisse officinalis), mynte (Mentha), oregano (Oreganum vulgare), persille (Petroselinum), og Fransk esdragon (Artemesia dracunculus) kan alle klare vinteren. Krydderurter som koriander (Coriandrum sativum), kørvel (Anthriscus cerefolium), dild (Anethum gravolens) og basilikum (Ocimum basilicum) er et-årige. De skal derfor aldrig plantes før risikoen for nattefrost er væk. Man kan dog vælge at sætte dem til forspiring indendøre, for derefter at sætte dem ud senere. 

Som udganspunkt bestemmer du selv, om du vil placere dine krydderurter indenfor eller udenfor, og om det skal være i krukker eller bede. Men når det er sagt, så er det vigtigt at fremhæve at visse sorter har særlige krav som vi anbefaler, at du overholder for optimalt udnyttelse af din krydderurt. Det er altid en god ide at huske, at krydderurter gerne vil have sollys, læ for vinden samt jævnligt vand. Vælg en placering nær huset, således de er nemme at høste til maden.  

Når du har fået plantet dine krydderurter, og det er tid til at høste frugterne af dit arbejde, så behøver du ikke være bange for at plukke for mange krydderier. Det er heldigvis sådan, at hvis du plukker mange blade, så vil planten automatisk også producere mange nye skud. Skulle det ske at sommeren snart er ovre, men du stadigvæk har masser af gode blade tilbage på dine krydderurter, så husk at de fleste sorter godt kan tåle at blive nedfrosset eller tørret. Så hvis du ikke har fået brugt dine krydderurter i din madlavning, så behøver de ikke gå til spilde. 

Brug af krydderurter i maden

Friske, nyplukkede eller tørrede krydderurter giver virkelig smag og kan pifte ethvert måltid op. Krydderurter kan bruges på mange måder, og hvilken du vælger er helt op til dig og dine smagsløg. Mulighederne er uendelige. En fordel ved anvendelsen af krydderurter i maden er, at de faktisk tilfører sunde vitaminer og mineraler til maden. Du kan selvfølgelig bare rende ned i supermarkedet og købe dine krydderurter der, men på den lange bane så er der bestemt penge at spare ved at dyrke dine enge. Det er en stor glæde og tilfredsstillelse at dyrke og høste sine egne råvarer. Desuden, så er friske krydderurter selvfølgelig også altid bedre i smagen end dem du kan finde i supermarkedet.