Paradisfugl - Papegøjenæb - Papegøjeblomst (Strelitzia)

269,95 kr

Strelitzia er en flot stueplante med oprindelse i de tropiske egne - nærmere bestemt i Sydafrika og på De Kanariske Øer. Paradisfugl, papegøjenæb og papegøjeblomst er alle danske navne for denne plante - og med det navn falder æblet ikke langt fra stammen. Stueplanten har nemlig fået sit navn, fordi dens unikke blomster minder om en af de tropiske fugle både i form og med de orange og blå farver. Normalt kan der dog godt gå en del vækstsæsoner, helt op til 6-8 vækstsæsoner, før Paradisfuglen blomstrer og lever op til sit navn, og derfor er det smarte ved netop denne plante, at der på den i forvejen sidder en kunstigt fremstillet blomst, som er utrolig virkelighedstro og giver den tropiske effekt, som Papegøjenæbet er kendt for - uden du behøver at vente i mange år.

Bladene på Paradisfuglen sidder på meget lange stilke, er store, grønne og eliptiske og leder tankerne hen mod bananplanternes blade. Netop de store blade og generelt muligheden for en meget høj vækst gør denne plante velegnet som supplement til de to andre meget populære stueplanter inden for de seneste år - nemlig Pilea og Monstera - fordi væksten på Papegøjeblomsten er noget større. Den store vækst gør det derfor også til en god idé at plante stueplanten i en forholdsvis stor krukke allerede fra start af. I en krukke gør det det derudover også nemt at flytte Paradisfuglen, hvis man ønsker at stille den ud og pynte på terrassen om sommeren, som er en mulighed for denne stueplante.
Bladene har en tildens til at revne hvilket er helt normalt. 

Uanset placeringen er Paradisfuglen forholdsvis nem at passe. Planten kræver blot lys, og at jorden ikke tørrer helt ud alt for ofte, og derfor er en placering i lys uden direkte sollys samt ekstra vanding henover sommeren ideel. Derudover vil bladene gerne overbruses med kalkfri vand en gang imellem, og gamle og brune blade skæres gerne af, så langt ned som muligt.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.

Placering: Lyst og solrigt
Vanding: Hold jorden fugtig om sommeren, vand sporadisk om vinteren 
Gødning: Gødes ugentligt om sommeren
Temperatur: 8-20 grader
Bemærk: Blomsten på planten er kunstig

Salgshøjde inkl. potte: 50-70 cm

OBS: Rødlerspotte følger ikke med planten
FIND GUIDE TIL STØRRELSE PÅ LERPOTTE HER