Fragt fra 59 kr Fri fragt over 999 kr*
Vestjyllands største blomster og havecenter

Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 kr

Engelske roser

De engelske roser anses ofte som nogle af de smukkeste blandt roserne. Blomsterne kan beskrives som værende kompakte, fyldte og smukke med en skøn duft i mere eller mindre grad – de har oftest et meget romantisk udseende, hvilket kun gør dem mere attraktive. Læs mere om engelske roser nederst på siden.

Grid  List

Side:
  1. 1
  2. 2

Grid  List

Side:
  1. 1
  2. 2

Engelske roser bliver ofte betegnet som David Austin roser, eftersom de er en og samme ting. David Austin er en mand som gennem de sidste 70 år, har skabt nogle af verdens mest smukke og eftertragtede roser. I de tidlige 50’ere begyndte en meget ung David Austin at skabe sin første rose; han gik ud fra princippet om at skabe den smukkeste blomst. Ideen var at kombinere den smukke blomst, vidunderlige duft og  gode hårdførhed fra den historiske rose med et større farvespektrum og evne til at genblomstre fra den moderne rose.

Her så mange år efter er kernen i virksomheden stadig den samme; Austin-dynastiet ønsker at skabe en rose med vidunderlig duft og utrolig smuk blomst, som er yndefuld og attraktiv. Virksomheden er stadig familieejet med David Austin, søn og barnebarn bag roret.

Det er ofte blevet sagt at rosenforædling er en kombination af kunst og videnskab, for det kræver en vis form for kreativitet at se mulighederne i de forskellige gener og ikke mindst at føre ideerne ud i livet. Gennem forædling skaber man sådanset helt nye individer indenfor planteverden, hvorefter man i mange år må vente, pleje og fremelske rosen, før den overhovedet kommer i nærheden af en kommerciel fremstilling.

Der er en stor variation blandt de engelske roser; dette gælder højde, farve, form og selve blomsterstørrelsen. De høje engelske roser kan bruges som slyngroser, hvis de klippes og bindes op som slyngroser.

Læs vejledning til plantning og beskæring her.