Historiske roser

Historiske/gammeldags roser har en helt specielt plads i vores romantiske hjerter. De er nemlig blandt de mest romantiske roser vi har. Læs mere om historiske roser nederst på siden.
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  31 varer

  pr. side
  1. Historisk rose (Rosa 'Alba Maxima') - Barrods
   82,00 kr
   Prisen er ved barrods
  2. Slyngrose (Rosa Helena Lykkefund) - Barrods
   90,00 kr
   Prisen er ved barrods
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  31 varer

  pr. side

  Der findes flere hundrede roser som er klassificeret som værende historiske. Måden at gruppere historiske roser har eksisteret siden 1867 og hvis man dykker længere ned i de historiske roser, kan man finde en endnu bredere inddeling indenfor kategorien:

  - Alba roser; eksempelvis ’dronningen af danmark’, ’maiden’s blush’, ’mme plantier’.

  - Bourbon rose; her kan nævnes ’louise odier’ og ’variegata di bologna’.

  - Centifolia muscosa roser/mosrose; her kan eksempelvis nævnes ‘henri martin-centifolia

  - Damascener roser; sommerblomstrende roser der får store fyldte blomster i hovedsagelig rosa nuancer. De er lette at dyrke, hårdføre og gode til at modstå rust og stråleplet; ’mme hardy’ og ’Ispahan’.

  - Rosa gallica; er en af de ældste grupper af haveroser, som fandtes før vores tidsregning. Roser i denne gruppe er alle sommerblomstrende og stærkt duftende. Nogle eksempler er; ‘tuscany superb’ og ‘mundi’.

  - Helenae roser; kraftigt voksende klatreroser med en overdådig sommerblomstring. Blomsterne er små og roser indenfor denne gruppe er meget lette at dyrke og er fuldt vinterhårdføre. Et eksempel er ’lykkefund

  - Moschata roser også kaldet moskus roser; er generelt blomsterrige og velduftende; ’buff beauty’, ’cornelia’ og ’ghislaine de feligonde’.

  - Moyesii roser/mandarinrose; er utroligt smukke buskroser med enkelte blomster, smukt løv og let duft. Eksempel: ’Nevada’

  - Multiflora roser; er småblomstrende klatreroser, der får rigtig mange blomster og har en behagelig duft. Eksempel: ’rosa multiflora’ 

  - Pimpinellifolia roser/klitroser; er en gruppe af hårdføre og fordringsløse roser, som er blevet dyrket i århundrede; ’frûhlingsduft’ og ’maigold’.

  - Portland; ’comte de chambord’, ‘white Jacques cartier’ og ’jacques cartier’.

  - Rugosa roser/rynkede roser; er en gruppe buskroser som er generelt meget hårdføre og sunde. Et par eksempler er ’hansa’ og ’f.j. grootendorst’.

  - Wichuraiana roser; er en såkaldt rankerose, der er kraftigt voksende og kan blive op til 5 meter høj; ’albertine’ og ’new dawn’.  

  De fleste historiske roser har en fortryllende stærk duft og en overdådig sommer blomstring. Vi har et stort udvalg i historiske roser. Er der en du ikke kan finde, er du altid velkommen til at ringe på 97 42 96 97.

  Se vores vejledning til plantning og pasning af roser her