Alunrod

Alunrod er en staude der er blevet meget populær i de danske haver og det er ikke uden grund. Alunrod har de smukkeste blade, som findes i mange forskellige farver, den får små småblomstrende blomster og er særligt egnede til krukker. Alunrod er en af de nemme stauder og den kan gøre dit arbejde endnu nemmere, planter du dem tæt kan de nemlig fungere som et fremragende bunddække der kan forhindre ukrudt i at spire frem. Alunrod er dekorativ det meste af året, mange af de nye sorter står nemlig med sine flotte blade hele vinteren over. Denne flerårige staude kendes også under navnet Heuchera og er i stenbrækfamilien. Der findes mange forskellige arter af Alunrod, omkring 40 forskellige arter. De fleste har grønne blade med et rødligt skær (Brass Lantern), men du kan også tage et kig på de mere specielle hvor bladene er meget mørke, næsten sorte, som fx Black Beauty.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  31 varer

  pr. side
  1. Alunrod (Heuchera 'Fire Alarm')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  2. Alunrod (Heuchera 'Wild Rose')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  3. Alunrod (Heuchera 'Berry Timeless')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  4. Alunrod (Heuchera 'Timeless Night')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  5. Alunrod (Heuchera 'Wildberry')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  6. Alunrod (Heuchera hybrid 'Obsidian')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  7. Alunrod (Heuchera 'Silver Gumdrop')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  8. Alunrod (Heuchera 'Marmalade')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  9. Alunrod (Heuchera hybrid 'Caramel')
   59,95 kr
   Op til 40% rabat
  10. Alunrod (Heuchera 'Black pearl')
   79,95 kr
   Op til 40% rabat
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  31 varer

  pr. side

  Stauden Alunrod

  Alunrod som har det latinske navn Heuchera, har fået sit danske navn af rodstokkens alunsmag og sammensnerpende egenskaber. Alunrod er særlig kendt for sine flotte blade med tydelige bladårer (Heuchera Kimono) og de mange flotte farver de findes i. Nogle har endda blade der changerer i farven Alunrod Marmalade er en af dem. Farverne varierer fra meget lyse grønne til næsten sorte. Alunrod er delvis stedsegrøn og det vil sige at den står med sine blade det meste af året, dog kan de sidst på vinteren blive lidt mere trætte hvis vinteren har været hård. Fra maj til august blomstrer Alunrod med fine småblomstrende klokkeformede blomster på stive stængler.

  Alunrod placering:

  Alunrod ønsker en veldrænet placering og kan bruges som stenbedsplante, dog skal man ved denne placering passe på at den ikke står for tørt. Alunrod kan placeres mange steder i haven, både i bede sammen med andre stauder , som bunddække under træer og buske og i krukker på terrassen eller ved døren. Placer aldrig Alunrod på en placering hvor jorden konstant er våd, der vil den ikke kunne leve. Hvis du placerer den på en meget solrig plads skal du sørge for at jorden er fugtig. Oprindelig stammer Alunrod fra Amerika, amerikansk alunrod hedder derfor Heuchera americana og her vokser de altid nær vand dog ikke i meget våde områder. Alunrod er ikke så krævende hvad angår sol og skygge, du kan placere dem begge steder, bare du tilpasser vandingen efter det. 

  Den bedste jordbund for Alunrod er en almindelig veldrænet, men fugtighedsbevarende jord. 

  Har du krukker foran døren hvor du mangler nogle nemme planter som samtidig er utrolig flotte at se på, så er Alunrod det oplagte valg. Læg et drænende lag Leca i bunden og plant den i almindelig næringsrigt jord, efterfølgende kan du plante dem ud i staudebedet når krukkerne trænger til fornyelse. 

  Skal Alunrod klippes?

  Alunrod behøver ikke klippes, hvis der i begyndelsen af april er blade tilbage efter vinteren som ser vintertrætte ud kan du nippe / klippe dem af, derefter vil nye skud hurtig komme frem.

  Er Alunrod giftig?

  Planten er ikke giftig. De små nye blad skud kan bruges i salater og giver en smule bitterhed til salaten