Asters

Hvis du er vild med stauder, er asters uundværlige. Asters er kendte for sin fantastiske blomster, der findes i et utal af vidunderlige farver. Asters tilhører en stor slægtsfamilie på mere end 600 arter og som er udbredt i store dele af verden. I Danmark har vi også mange forskellige sorter - Så der er rig mulighed for at vælge en med netop de blomsterfarver du elsker. Asters betyder stjerne, hvilket meget passende afspejles i blomsternes udforming, der alle består af en gul midte med blomster omringet af stjerneformede kurvblomster. Asters stauder er også populære bi -og insektplanter.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  24 varer

  pr. side
  1. Asters (Aster Divaricatus)
   39,95 kr
   Op til 40% rabat
  2. Pudeasters (Aster dumosus 'Kristina')
   32,95 kr
   Op til 40% rabat
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  24 varer

  pr. side

  Sorter af asters

  Hos Jespers Planteskole forhandler vi alle de populære sorter af asters i Danmark. Vælg bl.a. mellem:

  - Asters: Lady in Black og Divaricatus.

  - Høstasters: Winston Churchcill og Alma Pöstschke.

  - Alpeasters: Dunkle Schöne, Happy End og Weisse Schöne.

  - Pudeasters: Mittelmeer, Starlight, Herbstgruss Vom Bresserhof og Kristina.

  - Virgilasters: King George.

  - Kokardeasters: Wunder Von Stäfa.

  - Japansk asters: Asran og Blue star.

  Placering og plantning

  For at få det bedste ud af dine asters er det vigtigt at placere dem korrekt i haven og med den rette jordtype. Asters trives bedst i solrige områder og kræver en næringsrig og fugtig jord. Når du planter dem, skal du sørge for at grave huller, der er dobbelt så store som pottestørrelsen og gennemvande plantehullerne.

  Placer asters i grupper for at skabe en imponerende farvepalet, der kan give kulør til ethvert staudebed. De egner sig nemlig ikke godt som enkeltstående planter placeret hist og pist, så vi vil altid anbefale at placere dem i grupper. Et andet godt råd er at placere noget grønt foran dem. Nogle asters kan blive meget høje - helt op til 60 cm - og mens blomsterne er fantastiske, er de lange stængler ikke altid det, man ønsker at kigge på.

  Pleje af asters

  Asters kræver regelmæssig vanding for at opretholde en sund vækst og blomstring. Vær opmærksom på at undgå vandstagnation, da det kan skade rødderne. En let gødning et par gange om året vil bidrage til at styrke asters og fremme deres lange blomstringsperiode, der strækker sig fra foråret til efteråret. Nogle høje sorter kan have brug for støtte for at undgå at knække i stærk vind. Fjern visne blomster for at stimulere ny blomstring og skær dem ikke ned om efteråret, men vent til foråret.

  Formering og udplantning Asters er nemme at formere. Du kan dele stauden ved at tage en enkelt stængel med rødder og placere den med passende afstand. En anden metode er at bruge stiklinger. Klip nye skud på ca. 5-8 cm i længden om foråret og plant dem i en blanding af sand og jord. Dette vil give dig flere asters til at udvide din have eller dele med andre haveentusiaster.

  Asters til buketter

  Asters er ideelle til at skabe farverige buketter. De lange stængler og holdbare blomster gør dem velegnede til snitblomster. Kombiner asters med andre blomster som roser, nelliker eller lyngasters for at skabe smukke buketter med forskellige teksturer og farver. Brug asters til at tilføje et livligt og naturligt touch til dine buketter.

  Gør din have skønnere med asters

  Asters er smukke og alsidige stauder, der beriger haven med deres farverige blomster. Med de forskellige sorter kan du skabe en imponerende farvepalet og tilføje dybde til dine bede. Asters er taknemmelige planter, der kræver en solrig placering, veldrænet jord og regelmæssig pleje. Uanset om du dyrker dem til at skabe farverige buketter eller tilføjer dem til dine staudebede, vil asters bringe skønhed og glæde til din have.