Bregner

Bregner er perfekt til dig, som ønsker at give din have et mere naturligt udseende. De er helt klart blandt vores favorit planter og det er der flere gode grunde til. Læs hvad nederst på siden.
Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

27 varer

pr. side
Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

27 varer

pr. side

Bregner er meget nemme planter. De er enormt taknemmelige og lever på ganske få midler. De fleste bregner foretrækker en let fugtig jord og et sted hvor der er halv sol eller skygge. Med en familie bestående af over 10.000 forskellige typer, er bregnen en af de planter, man ikke kan give en overordnet vejledning på.

Blot i Danmark findes der ca. 26 vildtvoksende arter. Desværre er der også mange som er sjældne eller truede på grund af menneskets færden på dens levested. Som sagt så er bregner meget forskellige; nogle ønsker en sur jord mens andre trives med en kalkholdig jordbund. Der er bregner, som bedst kan lide fugtige område, og endda dem som lever i vand og så er der dem, som har det bedst med de mere tørre jorder. Nogle bregner kan endda tåle udtørring.

I højde kan bregner variere meget. Der er alt fra de helt små på 10 – 15 centimeter til nogle af de største på 2 meter. Bladene kan også være vidt forskellige; vi kender bedst bregnen for dens delte, takkende palme lignede blade, men der er også dem, som har blade, som minder mere om husløg. Du kan også få både stedsegrønne og delvist stedsegrønne bregner og dem som visner helt væk om vinteren.

Bregnen er en meget alsidelig plante, da den har et meget neutralt udseende. Den kan derved virke som et roligt ellement blandt blomstrende planter. Nogle er særligt god i surbundsbede for at bryde med de mange farver. Den kan også bruges til at skabe en lille skov i haven.