Elefantgræs

Elefantgræs, eller Miscanthus Sinensis, som er den latinske betegnelse er blevet utrolig populær i de danske haver og det er fuld forståeligt. De er utrolig flotte med deres enkle og anderledes look og de kræver stort set ingen pasning - what's not to like. Enkelte sorter af elefantgræs får de smukkeste akser, der blafrer i vinden og som ser fantastisk ud i en høj vase, men man kan også vælge at tørre dem og bruge dem til dekoration/evighedsbuketter. Elefantgræsser er også meget velegnede som en solitær plante, dvs. at den står alene, så den rigtigt kommer til sin ret og dermed ikke tager opmærksomheden fra andre stauder/blomster. Men den kan sagtens stå med andre planter, evt. som baggrund i bedet eller i grupper afhængig af højderne. Den er ikke velegnet som læ-skærm, da de fleste græsser visner ned om efteråret. Læs mere om elefantgræs og de forskellige sorter af elefantgræs nedenunder.
    Sorter stigende
    Vis som Tabel Liste

    20 varer

    pr. side
    Sorter stigende
    Vis som Tabel Liste

    20 varer

    pr. side

    Pasning og pleje af Elefantgræs

    Elefantgræs kræver som sagt nærmest ingenting og er en nem plante i haven.

    Den trives i solen / halvskygge og i en veldrænet jord - gerne lidt fugtig, den kan også godt klare tørre perioder. I tiden efter plantningen anbefales det at vande den for at skabe et godt rodnet. De fleste sorter visner ned i efteråret og skyder igen fra bunden til foråret. De små elefantgræs kan godt plantes i krukker, dog bør de sættes på en beskyttet plads om vinteren, da rødderne kan rådne, hvis de er våde i længere periode.

    Blomstringstid

    Det er ikke alle elefantgræs, der blomstrer, men de, der gør, blomstrer oftest fra august - Oktober. Tjek gerne vores hjemmeside med elefantgræs, hvor du kan se lidt mere om de forskellige sorter.

    Klipning / Deling af Elefantgræs

    Mange sorter visner ned om efteråret, men lad den endelig blive stående med de visne blade og strå. Det hjælper med at beskytte planten og det er et flot syn, når den står og glimter i solen ved rimfrost. Den bedste tid til klipning er i foråret (omkring april) inden nyvæksten starter, det giver de bedste betingelser for vækst resten af året. Du kan vælge at klippe planten ned i ca 10 cm over jorden, helst ikke mere, da det kan beskadige væksten. Du deler elefantgræs på samme måde som en staude og den kan flyttes hele året, så længe der kan graves i jorden. Det anbefales ikke at klippe dem helt ned, hvis de skal flyttes til en ny plads. Hvis der er grønne blade tilbage, så er de bl.a. med til at skabe nye rødder på planten.

    Hvilken elefantgræs skal jeg vælge?

    Der er mange flotte græsser at vælge imellem, de mest populære er:

    Giganteusa - Sortsnavnet 'Giganteus' beskriver denne græs rigtig godt, den bliver meget høj. Det er nok  den højeste elefantgræs -  med sine omkring 2-3 meter. Dens stilke minder udseendesmæssigt om bambus stilke og derudfra kommer bladene, der er brede og grønne og med en hvid midterstribe. Den kan få aks, men det sker sjældent.

    Malepartus - Elefantgræssen, Malepartus er en flot og stor elefantgræs, som blomstrer i august - oktober måned med smukke brune aks. Denne prydgræs har en opret vækst og bliver 1-2 meter høj. De flotte aks er velegnet til tørring og til at benytte i evigheds buketter. Ønsker du et enkelt udtryk, kan de stilles i en høj vase.

    Silberfeder - Denne flotte elefantgræs blomstrer fra august - oktober måned med flotte hvide blomster og mørkegrønt løv. Blomsterne får et sølvagtigt skær i solen.

    Purpuracens - Denne elefantgræs, får de smukkeste gyldne efterårsfarver langt ind i vinteren, Den går også under navnet 'flammegræs'. Den er rigtig god både i bede og krukker, da den ikke bliver så høj - bliver ca. 120 - 150 cm.