Floks

Floks, også kaldet Phlox, findes i mange varianter, bl.a. høst-, lyng- og pude floks. De er super flotte med deres små fine blomster og deres skønne farver. Et lille tip er, at hvis de har mulighed for at vokse “vild med vilje”, er det oplagt at lade dem gøre det. Planten er nemlig selvsående og de nye planter, der kommer frem ligner ikke nødvendigvis den oprindelige plante og det er mega spændende at se, hvilke farver der kommer frem. Floks er velegnede til snit/buketter og de tiltrækker insekter, især bier og sommerfugle. Læs mere om floks under produkterne.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  28 varer

  pr. side
  1. Høstfloks (Phlox paniculata 'Laura')
   39,95 kr
   Op til 40% rabat
  2. Floks (Phlox amplifolia 'David')
   46,95 kr
   Op til 40% rabat
  3. Høstfloks (Phlox Paniculata 'Jade')
   39,95 kr
   Op til 40% rabat
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  28 varer

  pr. side

  Plantning og pasning af floks:  

  Floks trives i både fuld sol og let skygge og en god veldrænet jord. Den kan plantes ud hele året, så længe jorden ikke er frossen, dog anbefales det at de plantes i foråret / efteråret.  Lyng- og pudefloks bliver ikke så høje og plantes oftest i stenbede eller evt. som bunddække. Høstfloks bliver noget højere og anbefales at plante bagerst i bedet og gerne lidt i læ, så de ikke knækker i vinden. Grav et hul der er tilpas stor til at rødderne ikke bøjes.  En god idé er at løsne jorden i bunden af hullet for at sikre et bedre fæste til rødderne. Husk at vande godt før og efter plantning. Vær opmærksom på, at der er forskel på de forskellige floks. Høstfloks skal vandes lidt oftere, gerne ved roden, hvorimod lyngfloksen bedre kan klare en tør periode. For at holde lidt på fugten kan man evt. ligge lidt græs afklip ved roden, da dens rodnet er øverst i jorden. Noget, der kan ramme floks er meldug, så derfor er det vigtigt at de står et sted, hvor bladene får godt med lys og kan tørre hurtigt. Dette er desværre ikke en garanti for, at de ikke rammes, men det kan måske afhjælpe. 

  Blomstring:

  Floks blomstrer i perioden fra april til september/oktober afhængig af sorten - nogle blomstrer i op til 3 uger, og man kan være heldig at forlænge blomstringen yderligere et par uger, hvis man fjerner ca. en tredjedel af topskuddene på hver anden stængel. Hvis du vil undgå at floksen selvsår, er det vigtigt at fjerne de visne blomsterhoveder, så planten kun bruger energi på at danne nye blomster i stedet for frø.     

  Deling:    

  Det bedste tidspunkt er i april og det anbefales at dele floks ca. hvert 4. til 5. år da de med tiden får et meget kraftigt rodnet. Når planten bliver for stor bliver den træ-agtig i midten af roden, hvilket gør blomstringen dårligere. Klip din floks ned til ca. 10 cm. Fjern den midterste del, det træagtige, og sæt gerne de “nye” planter sammen - med lidt afstand ca 30 cm. Sørg for at få dem plantet hurtigt i et forberedt hul med veldrænet jord - gerne tilsat noget gødning og vand godt ved roden.

  Her er et lille udpluk af vores sortiment:

  Dusterlohe -  Høstfloks med en mørk violet farve - blomstrer Juli-august

  Orange Perfection - Høstfloks med en orangerød farve - blomstrer fra august-september.

  Sub a Candy Stripesa - Smuk lav lyngfloks, der får små rosa-hvide blomster i april-maj. 

  Amazing Grace    - Lyngfloks 'Amazing Grace' får flotte små sartrosa blomster i april-maj

  Douglasii a Crackerjacka  - Pudefloks med fine mørkerøde blomster i maj-juni

  White admiral  - Pudefloks med mellemstore hvide blomster i maj -juni