Høstanemoner

Høstanemone er en staude som har en stiv opret vækst og smukke små blomster. Skuddene på planten er først grønne, og senere bliver de rødbrune. Stænglerne er lodne og bløde af hår. Bladet ligner ribs blade. Blomsterne kan ses fra august til slut september, afhængigt af vejret. Blomsterfarven varierer af sorten. De kan være alt fra vinrøde, lyserøde til flødehvide. Planten får et kraftigt rodnet og kan danne lange underjordiske skud. Planten har hjemsted i Japan og det sydlige Kina. Hele planten er giftig. Plantens anvendelse er i staudebede, under træer, og som afskårne blomster i en vase.
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  3 varer

  pr. side
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  3 varer

  pr. side

  Etablering og plantning: 
  Det kræver lidt arbejde at få etableret høstanemoner, men når de først er etableret er det en meget hårdfør plante. Det er bedst at sætte høstanemoner i foråret, så de kan nå at danne rødder i løbet af sommeren og efteråret, inden vinteren kommer og den skal overleve evt hård frost. Høstanemoner sætter rodskud, og kan brede sig en del. Det er derfor en fordel at dedikere et bed kun til dem. Høstanemoner vokser naturligt i skovbunden, og er derfor glade for en plads under et højt træ. 
  Planten kan også stå i en krukke.

  Plantning:

  1. Det første man gør er at grave et hul, som er lidt større end plast potten man køber den i. 
  2. Derefter fylder man hullet med vand og venter på at det siver ud i jorden, eller man sætter stauden i blød i en spand vand. 
  3. Så kommer man lidt løs frisk jord i bunden af hullet inden man sætter planten i, og fylder siderne op med frisk jord. Pres forsigtigt jorden, men uden at stampe den hård. 

  De første år efter plantning af høstanemoner er det vigtigt at du sørger for at planten ikke tørrer ud. I det varme halvår, kan det være nødvendigt at vande 1-2 gange i ugen, hvis der ikke kommer nedbør i længere tid. 
  Det første år efter plantning, kan det være nødvendigt at beskytte den for frosten. Generelt er planten hårdfør i Danmark, men det første år er den lidt sart. Det er derfor en god ide at at dække planten til med nedfaldent løv, granris eller andet vinterdække. Man skal dog ikke vinterdække for tidligt på året, da det kan danne et lille drivhus for planten så den tror det er forår. Høstanemoner behøver som udgangspunkt ikke gødning, dog kan man give lidt hvis man har en mager jord, eller planten ser ud til at mistrives. 

  Beskæring:
  Det eneste beskæring høstanemoner som sådan har brug for er at man i foråret klipper de visne blomster af. Det kan være fristende at tage blomsterne når de visner i efteråret og vinteren, men det er bedst at lade dem sidde til foråret. 

  Populære høstanemoner:

  ANEMONE JAP. 'KÖNIGIN CHARLOTTE 


  ANEMONE X HYBRIDA 'HONORINE JOBERT


  ANEMONE HUPEHENSIS 'SEPTEMBER CHARM