Pampasgræs

Pampasgræs er en fantastisk græsslægt, der af nogle kaldes for græssernes konge. Den er opretvoksende og tuedannende. dens blade er smalle og grågrønne. Det latinske navn på Pampasgræs er Cortaderia selloana. De bliver mellem 1-2 meter høje. Pampas er flottest som en solitærplante, dvs. at den står alene, så dens pragt rigtig kommer til sin ret. Pampasgræssen er også helt perfekt at tørre for derefter at placere i en høj vase. Her ser den helt fantastisk ud.
Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

9 varer

pr. side
Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

9 varer

pr. side

Pasning og pleje af pampasgræs

Pampasgræs kræver ikke så meget pasning og er dermed en nem plante at have i sin have.

Når du vælger hvor du vil placere din pampasgræs i haven, er det vigtigt at den placeres i fuld sol på en lun vokseplads. Jorden skal være veldrænet og gerne til den tørre side. Den tåler ikke våd jord, især ikke om vinteren.

Pampasgræs er også meget smukke i krukker, de bør sættes på en beskyttet plads om vinteren.

Hvilken pampasgræs skal jeg vælge?

Der er rigtig mange pæne og fine sorter at vælge imellem, der alle har forskellige egenskaber. En af de absolut mest hotte sorter lige nu er:

Pumila - Pumilla pampasgræssen skiller sig lidt ud fra de andre pampasgræsser, da dens smukke akse ser anderledes ud. Læs mere om den fantastisk pampas inde på produktet. 

Patagonia er en nyere sort af Pampasgræs. Den blomstrer før de andre typer allerede fra august måned. De mange blomsteraks er lidt mindre end de andre typer. Denne sort er mere hårdfør.

Rosea er en meget smukke rosa blomsteraks, hver aks kan blive op til 50 cm lange.

Klipning og beskæring af pampasgræs

Pampasgræs skal klippes ned om foråret i april måned inden nyvæksten starter. 

Det er vigtigt, at du ikke klipper dem ned om efteråret. 

Resultatet af en nedklipning i efteråret, vil være at de hule stængler nemt bliver fyldt med vand. Det kan få planten til at rådne - Og hvis der er nattefrost kan de nemt frostsprænge.

Blomstringstid

Pampasgræsser blomstrer fra august måned - oktober med flotte hvide eller rosa fjerlignende aks. Aksene er overhængende og de får planten til at ligne en fontaine. Deres blomster er fantastiske vinterstander, især når de dækkes af rimfrost. Aksene kan tørres og bruges til binderi og tørrede dekorationer.

Vinterdækning af pampasgræs

Pampasgræs er ikke fuld vinterhårdfør og skal derfor dækkes med enten en 25 cm løv eller med gran/fyrregrene