Prydgræsser

Prydgræs er en alsidig og populær tilføjelse til enhver have. Disse stauder og græsser tilbyder en række fordele, herunder flotte farver, tekstur, bevægelse og minimal vedligeholdelse, og de giver rig mulighed for at skabe frodig skønhed i haven året rundt. Se vores udvalg af prydgræsser og læs mere herunder.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 73-98 af 98

  Side
  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 73-98 af 98

  Side
  pr. side

  Pynt haven med prydgræs

  Prydgræsser er igennem de sidste år blevet en utrolig efterspurgt vare. Når man ser dem i kombination med andre planter og i bede, er man ikke i tvivl om, hvorfor de er steget i popularitet. Græsser kan enten give et minimalistisk udtryk til din terrasse, eller de kan forvandle din have til et vildt og frodigt paradis. Prydgræsser har det nemlig med at give en meget let, luftig og tropisk fornemmelse.

  En del af staude-familien

  Prydgræsser er, hvad vi vil kalde, en del af staude-familien, da de er flerårige. Nogle visner ned om vinteren for igen at skyde om foråret. Græsserne pryder næsten hele året og er derfor en god bonus til ethvert bed. Prydgræsser er endvidere nogle af de nemmeste planter at dyrke og har et minimalt behov for pleje. De angribes derudover sjældent af sygdomme og skadedyr. Derfor er græsser en rigtig fornuftig plante for begyndere.

  Anvendelse af prydgræsser:

  Der findes næsten en prydgræs til ethvert formål og mulighederne for anvendelse er mange.

  - I vilde bede: Ønsker du et naturligt, lidt vildt udtryk a la Claus Dalby, klarer græsserne jobbet. Prydgræsser skaber bevægelighed og karakter i haven og komplementerer andre planter rigtig godt. Stauder med forskellige strukturer, højder og bladformer passer rigtig godt sammen med græsserne; det kan være planter som prydløg, tulipaner, sankthansurt, storkenæb eller purpursolhat.

  - I krukker: En prydgræs i en flot krukke kan give et stilfuldt og rent look – søger du en mere minimalistisk stil, kan prydgræsser i krukke måske være noget for dig.

  - Hovedrolle: Mange af vores græsser kan blive meget høje og kommer derfor næsten automatisk til at indtage en form for hovedrolle i bedet. Du kan lave dine bede ganske simple ved f.eks. kun at have nogle af disse store græsser, eller give dem mere modspil ved at sætte mellemhøje til høje stauder sammen med.

  Beskæring af prydgræsser:

  Beskær i det tidlige forår, før de nye skud er brudt frem. Klip blot de visne dele af og din græs vil komme lige så fint igen. Vær opmærksom på, at der er visse prydgræsser, som er stedsegrønne. Disse skal du ikke klippe, da de mere eller mindre passer sig selv. En lettere ’frisering’ om foråret for at fjerne visne strå vil friske dem op. Omplantning og deling af græsser foregår også på dette tidspunkt.

  Skønhed i sæson

  Prydgræsser tilbyder enestående skønhed i alle sæsoner. Om sommeren kan du beundre deres prangende farver, mens de bevæger sig med let brise og skaber en beroligende og poetisk atmosfære. Om vinteren kan de visne stængler og frøstande tilføje interesse til haven og skabe flotte silhuetter mod sneen eller det vinterlige landskab.

  Brug prydgræs til at dekorere dit uderum

  Prydgræsser er et fantastisk valg for enhver haveelsker, der ønsker at tilføje frodig skønhed, bevægelse og tekstur til deres udendørs rum. Disse flerårige planter giver smukke farver og visuelle højdepunkter i haven året rundt. Med minimal pleje og en bred vifte af sorter at vælge imellem kan du skabe dit eget græsbevoksede paradis, der vil fortrylle og glæde dig sæson efter sæson. Lad prygræsserne danse og skabe magi i din have.