Ridderspore

En flot opret, lidt busklignende staude, som kan blive mellem 1-2 meter høj og 20-40 cm bred. Ridderspore tåler let skygge og næsten fuld sol, så længe jorden ikke bliver for tør. Den hører under ranunkelfamilien, og er derfor giftig som de fleste andre i familien. Læs mere om Ridderspore nederst på siden.
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  15 varer

  pr. side
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  15 varer

  pr. side

  Hvor skal ridderspore plantes?

  Ridderspore trives bedst i veldrænet og næringsrig jord. Den vil gerne have fuld sol, men kan også godt stå i let skygge. Yderligere vil den gerne stå i læ for vind og vejr, så de fine spir er beskyttet, og dermed undgår at knække.

   

  Hvornår blomstrer ridderspore?

  I juni måned begynder ridderspore at blomstrer. Blomsterne er i nuancer af blå, lille og hvid. Klipper du dem ned, når de er færdig med at blomstre, så får du fine blomster igen i september-oktober. Blomsterne er placeret langs stænglen, også kaldet spir. På det bagerste bægerblad har hver enkelt blomst en spids spore, som har givet den navnet Ridderspore.

   

  Vanding og gødning af ridderspore:

  Ridderspore er en tørstig og sulten plante. Derfor skal den både have vand og gødning. Hvor tit den skal vandes afhænger af jordens evne til at holde på fugten. Hold øje med planten og sørg for at den altid er let fugtig. I stedet for gødning kan du give ridderspore kompost. Dog kun til august måned, da planten efter august måned går i vinterhi.

   

  Deling af ridderspore:

  Man kan sagtens dele ridderspore. Faktisk er det en rigtig god idé at gøre og gerne hvert 4. år. På den bliver planten fornyet, og undgår at blive ”for gammel” og træls at kigge på. Det bedste tidspunkt for deling af ridderspore er i det tidlige efterår. Efter deling skal planten have godt med vand og kompost, så den kan danne et godt rodnet.

   

  Såning af ridderspore frø:

  Ridderspore skal forspires indenfor med start i februar og slut til juli. Der skal 1 frø i hver potte i en plantedybde på ½ cm. Man kan begynde at plante de forspirede riddersporer ud i maj måned. De skal plantes med en afstand på 1 meter. Gød gerne rigeligt i foråret. 

   

  Er ridderspore giftig?

  Som tidligere nævnt, så hører ridderspore ind under ranunkelfamilien. De fleste i denne familie er giftige. Det samme er gældende for ridderspore.