Skærmliljer

Agapanthus, bedre kendt som skærmliljen, er en staude, der stammer fra Sydafrika og bliver ofte kaldt for havens dronning. Det er en af de mest elegante planter, du kan finde i haven og når den står i fuldt flor, er det svært ikke at blive forblændet af dens skønhed . De står grønne længe, men når sommeren er på sit højeste vågner skærmliljen op og den er smuk fra knop til afblomstring. Skærmliljen kendetegnes ved sine stedsegrønne, tynde og græslignende blade, samt dens lange stængel med en skærmlignende blomst i toppen.
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  12 varer

  pr. side
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  12 varer

  pr. side

  Hvordan skal jeg plante og vande mine skærmliljer:

  Skærmliljen bør plantes på et solrigt sted i en god næringsrig jord og vandes regelmæssigt, men ikke overdrevent. Dens kraftige rødder kan holde på vandet længe, men undgå overvanding, så rødderne ikke rådner - et lille tip er at danne et dræn i bunden af krukken evt. ved hjælp af leca eller potteskår. Skærmliljer har brug for moderat fugtig jord og skal vandes jævnligt, men ikke overdrevent. For det meste skal de holdes fugtige og bør ikke udtørre fuldstændig. Vil du gerne have at din skærmlilje skal være flerårig, er det vigtigt at den beskyttes mod frost og det anbefales derfor at den overvintrer indendørs eller plantes i krukker, så de er nemmere at tage ind, når frosten melder sin ankomst.

  Hvorfor visner min skærmlilje:

  Skærmliljen kan visne af flere forskellige årsager. For det første kan det være, at den får for meget eller for lidt vand. Skærmliljen kræver regelmæssig, men ikke overdreven vanding. Hvis den får for meget vand, kan bladene og stænglerne bliver misfarvede og visne. Den kan også visne, hvis den ikke modtager nok lys. Det bedste er at holde jorden fugtig, men ikke våd, og sørge for at skærmliljen er placeret et solrigt sted.

  Tip:

  Skærmlilje er ideel til snit og buketter. Deres lange, farverige stængler og smukke blomster gør dem perfekte til en buket eller som pynt i dit hjem.

  Populære skærmliljer:

  SKÆRMLILJE AGAPANTHUS 'TWISTER
  Flot skærmlilje kaldet Twister. Denne skærmlilje får blå-hvide blomster om sommeren, som pryder i enhver have.

  SKÆRMLILJE AGAPANTHUS 'BLACK MAGIC
  Magisk sort afrikansk skærmlilje. Karakteristisk hængende blomster (inapertus).

  SKÆRMLILJE AGAPANTHUS 'GOLDEN DROP
  Utrolig smuk agapanthus med lyseblå blomster. Særligt ved denne er de smalle gulbrogede blade.

  SKÆRMLILJE AGAPANTHUS AFRICANUS 'WHITE HEAVEN
  Fantastisk smuk skærmlilje med store hvide blomster.