Stedsegrønne Fyr/Gran

Disse to nåle-dækkede træarter er nogle af vores mest elskede planter herhjemme og det kan man jo sagtens forstå! Planterne er flotte hele året og trives fremragende på vores breddegrader. Læs mere om de to arter nederst på siden.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 1-36 af 180

  Side
  pr. side
  1. Weymouth Fyr (Pinus strobus) 30-50 cm
   169,95 kr
   op til 40% rabat
  2. Jeffrey-Fyr (Pinus jeffreyi) 30-50 cm
   159,95 kr
   op til 40% rabat
  3. Weymouth Fyr (Pinus strobus) 50-80 cm
   339,00 kr
   op til 40% rabat
  4. Bjergfyr (Pinus mugo 'Gnom') 80 cm bonsai
   3.995,00 kr
   op til 40% rabat
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 1-36 af 180

  Side
  pr. side

  Gran:

  Alle medlemmer af granfamilierne, picea og abies, er stedsegrønne nåletræer med grene i regelmæssige kranse, som bærer kogler, der falder af samlet, når de er modne. Alle i denne familie bliver desuden til høje slanke træer, når de er fuldt udvokset.

  Nålene er stikkende og firkantede og farven afhænger af sorten. Graner er ikke hjemmehørende i Danmark, men de har været her så længe, at de lige så godt kunne være hjemmehørende.

  Nogle af de mest velkendte og efterspurgte grantræer herhjemme er naturligvis vores juletræer:

  - Rødgran; som blev brugt meget som juletræ i gamle dage, og som sælges stadig

  - Nordmannsgran; som har vundet de fleste danskers hjerter som juletræ. Nordmannsgran er desuden en ædelgran, hvilket betyder at den har bløde nåle, som i modsætning til rødgran ikke stikker.

  Fyr:

  Fyrfamilien/Pinus er en stor slægt som indeholder ca. 100 forskellige arter af nåletræer. Alle arterne er stedsegrønne og kan kendes ved, at deres nåle sidder i bundter.

  Fyr kan findes overalt på den nordlige halvkugle, hvor den trives fremragende. Medlemmer af fyrfamilien har det bedst i sure nærringsfattige jorde som heder. Fyr producerer mange frø; en del af dem er spiselige for os mennesker for eksempel pinje kerner.

  Fyr fås både som træer og buske, dog er det mest træer, man bruger dem som. Dværgformene er rigtig gode til haver og bonsai kulturer, da de ikke bliver alt for store.

  Har du nogle spørgsmål til vores forskellige nåletræer, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os.