Sukkulenter

Sukkulenter eller "saftplanter" som de nogen gange kaldes, har fået deres sjove tilnavn grundet deres vandholdige og opsvulmede plantevæv. Sukkulenter kræver meget lys, fordi de oprindelig kommer fra områder, hvor der er meget sol. Sukkulenter kan godt tåle at stå i en sydvendt vindueskarm eller ude i en havestue, hvis du sørger for en gang i mellem at lufte lidt ud. Du kan hurtigt se på dine sukkulenter om de trives. Hvis de er blege og tynde, får de for lidt lys, og hvis de er kraftige og farverige, får de det lys de har brug for. Vi har et stort udvalg af sukkulenter, i potter der er perfekte til dagligstuen.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  15 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  15 varer

  pr. side

  Hvor meget vand skal man så give sine sukkulenter? Det er et spørgsmål der ofte bliver stillet. Både kaktusser og sukkulenter er anderledes end de fleste andre planter, da de trives bedst ved at få lov til at tørre ud mellem vandingerne.

  Fra november til marts måned går sukkulenter i dvale, og her er det bedst at lade dem stå køligt og kun vande dem meget lidt. Hvis man lader sine sukkulenter stå ved stuetemperatur, skal man blot være opmærksom på at give dem lidt mere vand, end hvis de står et køligt sted.

  Sukkulenter vokser bedst i porøs jord, der sikrer at rødderne får luft og at jorden er god til at dræne vandet, hvis de skulle få for meget vand. Man kan blande grus eller groft sand i pottemulden og det er en god ide også at tilsætte lidt gødning i vækstsæsonen. Man kan både bruge en speciel kaktusgødning eller almindelig universalgødning.

  Det er en god ide at potte sukkulenter om hvert 2-6 år, helst om foråret, hvor planterne er i vækst, så ens planter kan få lov at vokse. Man skal vælge en potte som er 2-3 cm bredere end den, som den stod i, i forvejen.

  Sukkulenter kan sagtens stå på terrassen om sommeren, så længe man sørger for, at de ikke står for udsat. Faktisk har sukkulenter godt af at komme ud at stå de varmeste måneder på året. Lyset, varmen og den friske luft har en positiv indvirkning på deres trivsel og give dem mere farve.