Lyng

Lyng er fantastiske, stedsegrønne planter, og mange forbinder lyngen med de danske heder, hvor vildtvoksende lyng blomstrer og skaber flotte landskaber. I de danske haver er lyngen også en populær plante af flere grunde. De findes i en lang række forskellige farver og ved at plante flere sorter, kan du have blomstrende lyng stort set hele året. Samtidig er lyngen hårdfør og kræver ikke meget. Du kan læse mere om de smukke lyng nederst på siden
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 1-36 af 58

  Side
  pr. side
  1. -50%
   Efterårslyng (Calluna vulgaris 'Dark beauty')
   Normalpris 29,95 kr Specialpris 15,00 kr
   Op til 20% rabat
  2. -50%
   Efterårslyng (Calluna vulgaris 'Martina')
   Normalpris 29,95 kr Specialpris 15,00 kr
   Op til 20% rabat
  3. -50%
   Efterårslyng (Calluna vulgaris 'Silvana')
   Normalpris 29,95 kr Specialpris 15,00 kr
   Op til 20% rabat
  4. -50%
   Efterårslyng (Calluna vulgaris 'Freya')
   Normalpris 29,95 kr Specialpris 15,00 kr
   Op til 20% rabat
  5. -50%
   Efterårslyng (Calluna vulgaris 'Annemarie')
   Normalpris 29,95 kr Specialpris 15,00 kr
   Op til 20% rabat
  6. Forårslyng (Erica carnea 'Steffi')
   29,95 kr
   Op til 20% rabat
  7. -50%
   Kantlyng (Cassiope lycopodioides) Potte 10 cm
   Normalpris 49,95 kr Specialpris 25,00 kr
   Op til 20% rabat
  8. Forårslyng (Erica carnea 'Whisky')
   29,95 kr
   Op til 20% rabat
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 1-36 af 58

  Side
  pr. side

  Klokkelyng & hedelyng

  Du kan få glæde af lyng hele året. Det er en stedsegrøn plante og ved at mixe flere sorter kan du nyde synet af de flotte ændringer, der sker i løvet og blomsterne, der springer ud på forskellige tidspunkter af året. Lyng findes i et hav af farver, fra de sarte rosa og hvide farver til de helt mørke rød/violette farver.

  En af de vildtvoksende lyng du kan finde herhjemme er klokkelyng med det botaniske navn Erica Tetralix, hvor sorten Alba har de fineste hvide blomster i sommer og efteråret. Klokkelyng er ikke så udbredt i den danske natur, da den trives bedst i en fugtig og lidt sur jord.

  Mere udbredt på de jyske heder er Calluna Vulgaris lyng, som også bliver omtalt Hedelyng. Calluna lyng findes i mange forskellige sorter i et stort farvespænd, som ofte blomstrer om efteråret. Vil du bringe den vilde og skønne hede ind i din have, så er hedelyng eller klokkelyng oplagte muligheder.

  Hvilke lyng skal jeg vælge?

  Du kan skabe et flot farvespil ved at kombinere de forskellige farver, og anvendelsesmulighederne er mange. Lyng egner sig nemlig godt til både krukker, altankasser og bede. Har du et surbundsbed i din have, fungerer det også godt at benytte lyng som bunddække, da mange har en tæt vækst. Dit valg af lyng afhænger derfor i høj grad om, hvor og hvordan du ønsker at plante dem. Men det er altid en god ide at kombinere både forårs- og efterårslyng, så du kan have blomstrende lyng det meste af året.

  Erica Carnea (forårslyng)

  Erica Carnea Rosalie er en smuk forårslyng, der blomstrer fra januar til april med lyse rosa blomster. Løvet er mørkegrønt med et bronzeagtig skær. Sammensæt rosalie med en lyng, der har et lysere udtryk for at få et flot og elegant farvespil i det tidlige forår. Det kunne eventuelt være Erica Carnea Isabell, som har lysegrønt løv og hvide blomster.

  Calluna Vulgaris (efterårslyng)

  Calluna Vulgaris Athene er en efterårslyng med et mørkegrønt løv og flotte mørkerøde blomsterknopper fra august til december. Denne sort vil pynte så flot sammen med havens andre efterårsfarver. For at skabe mere farvekontrast til resten af efterårshaven kan du sætte Athene sammen med Calluna Vulgaris Lena, der har et lysere løv og lilla knopblomster.

  Erica Carnea (Vårlyng)

  En anden af de populære sorter er vårlyng, der imponerer med sin blomstring om efteråret. Vårlyng er kendt for sine farverige og livlige blomster i forskellige nuancer, der spænder fra blid rosa til intens rød. Denne lyngart trives godt i fugtige områder og er en ideel ledsager til andre fugtelskende planter som rhododendron og pieris.

  Hvilken lyng er flerårig?

  Som udgangspunkt er alle vores lyng på denne side flerårige, hvis de plantes under de rette forhold og får den rette pleje. Sørg derfor for at sætte dig ordentligt ind i, hvordan din lyng skal plantes og passes, så du kan have glæde af den i flere år fremover.

  Hvordan planter man lyng?

  Lyng er en surbundsplante og skal derfor plantes i en veldrænet jord. De trives bedst i en sur jordbund med en ph-værdi på 4-5. Du kan finde en vejledning til plantning af surbundsplanter her.

  Grav et hul, der svarer til rodklumpens størrelse og placer lyngplanten i hullet. Vi anbefaler, at du sætter 5-8 planter pr kvm. Det er muligt at plante lyng så længe, der ikke er frost i jorden.

  Plant lyngen på en solrig og luftig plads, så planterne let og hurtigt kan tørre efter regnvejr, hvilket gør dem mindre udsat for svampesygdomme. Lige efter udplantningen skal der jævnligt vandes. Du skal være opmærksom på, at efterårsblomstrende lyng foretrækker en tør jordbund, og forårs- og sommerblomstrende lyng trives bedst i en fugtig jord.

  Hvordan skal lyng passes?

  Lyng er hårdføre planter og kræver derfor ikke den store pleje i forhold til vanding og gødning. Dog bør lyng beskæres hvert år efter blomstring, da det vil bibeholde den tætte vækst. Ved beskæring er det vigtigt, at snittet laves i den grønne del af stænglen. Samtidig er det en god ide at fjerne nedfaldne blade og andet for at mindske risikoen for svampesygdomme.

  Udforsk vores store udvalg af både forår, sommer og efterårslyng. Vi har helt sikkert noget, der passer til dig og dit hjem.

  Forskøn din have med lyng

  Lyng er en alsidig plante, der passer perfekt som en nøjsom og stedsegrøn tilføjelse til haven. Ved at plante lyng i grupper kan du skabe en fantastisk kulørpalet, der bringer liv og dybde til haven. Rhododendron og pieris er særligt velegnede selskabsplanter til lyng på grund af deres lignende krav til fugtige jordbundsforhold og deres smukke farver. Denne gruppe af selskabsplanter skaber et harmonisk samspil af kontrasterende kulører og teksturer, der tilføjer elegance og variation til enhver have. Så udforsk kombinationsmulighederne med lyng, rhododendron og pieris for at skabe en malerisk og farverig haveoplevelse.