Magnolia

Magnolie er en smuk og meget yndefuld plante at have i sit surbundsbed. Magnoliaer kan fås i mange forskellige størrelser og både som busk eller træ, så der er garanti for at du kan finde en magnolia der passer perfekt ind i din have. Oprindeligt stammer magnoliaen fra Kina, men den har igennem de sidste 200 år vundet hjerter over hele Europa. Vi herhjemme er også meget glade for magnolia, da den blomster tidligt med sine meget elegante og smukke blomster. Læs mere om magnolia nederst på siden.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 1-36 af 62

  Side
  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  Varer 1-36 af 62

  Side
  pr. side

  Magnolia som træ eller busk

  Magnolie kan både fås som busk eller som mindre træ. Det betyder derfor også, at der kan være stor forskel på hvordan magnoliaen vokser. Køber du den som træ, kan den bliver utrolig stor og høj helt op til 10 meter. I haven er det dog bestemt ikke mange der bliver så høje. De fleste sorter bliver et sted mellem 3-6 meter, men kig på beskrivelsen inde på den specifikke sort for at se den præcise højde for sorten du har kig på. 

  Køber du den som busk, vokser magnoliaen ikke så meget opad, men derimod i bredden og kan faktisk blive lige så bred som den er høj. 

  Ifølge fortællinger er magnolia blomsten et symbol på renlighed og oprigtighed i Kina – og når man ser de skønne klokkeformede blomster i det tidlige forår, kan man godt forstå hvorfor.

  Magnolie er en af de planter, som blomstrer før sit løvspring, hvilket giver den et charmerede udseende. Magnolie findes i mange sorter med farver fra hvid til mørkrosa. De almindelige magnoliaer (Magnolia Soulangeana) blomstrer omkring april - maj. 

  Udover den mere almindelige klokkeformede magnolia har vi også åkandemagnolia (Magnolia Sieboldii), stjernemagnolia (Magnolia Stellata). Åkandemagnolia kommer i buskform og blomstrer senere end den traditionelle, nemlig fra juni til august. Den har derudover røde bær om efteråret, som hænger i klaser. Stjernemagnolia er en svagt voksende busk, som har duftende bark og stjernelignede blomster.   

  Hvornår blomstrer min magnolia? 

  Magnoliaen blomstrer på forskellige tider af året, afhængig af den pågældende sort. De fleste udspringer dog i foråret, hvor de kan forvandle enhver have til et smukt syn med sin fantastiske flotte blomster. Med enkelte sorter kan du også være heldig med, at magnoliaen blomstrer 2 gange om året, men det er ikke altid en garanti og er afhængig af hvordan vejret arter sig. 

  Plantning af magnolia  

  Magnolia er ligesom rhododendron en surbundsplante og klarer sig derfor ikke godt i jord med højere kalkindhold. Plant derfor din magnolia i surbundsjord og sørg for godt dræn, så magnoliaen ikke står med fødderne i vand konstant. Endvidere vil din magnolia takke dig for, at du placerer den et solrigt sted, helst mod syd, i haven. Den skal helst ikke placeres for vindudsat. Kig dog på vores anbefalinger for hvert enkel sort, da enkelte magnoliasorter kan håndtere placering et sted i haven med delvis skygge. 

  Efter beplantning er det vigtigt, at du sørger for at give din magnolia vand. Især i den første sæson er det vigtigt, at du er opmærksom på at den ikke tørrer ud. Her skal den gerne vandes regelmæssigt. Omvendt kan de også godt drunke i vand, så det handler om at finde en midtervej hvor du hverken giver for lidt eller for meget vand. 

  Beskæring af magnolia   

  Beskæring er egentlig ikke nødvendig. Magnolia er en langsomtvoksende plante med karakteristiske smukke grene, der ikke bliver alt for tætte. Ønsker du få grene til en vase indenfor, anbefaler vi, at du kun klipper grene af ældre veletablerede magnoliaer.

  Magnolia er en skøn, elegant og duftende plante – derfor kan vi varmt anbefale at prøve kræfter med magnolia. 


  Gødning af magnolia 

  En magnolia skal ikke nødvendigvis have gødning. Men for at sikre optimal vækst, er det en god ide at give den en omgang surbundsgødning eller organisk gødning i foråret. Det er vigtigt, at den organiske gødning er kalfri da magnoliaer ikke kan tåle kalk.