ROBINIE TRÆ

Robinie, på latin, Robinia pseudoacacia, stammer oprindeligt fra Nordamerika og kaldes også for uægte akacie. Robinie er et løvfældende, hurtigvoksende, flot og dekorativt træ - vækstformen gør træet nærmest skulpturelt, når træet står alene. Den får lyst løv, tornede grene og en bark, der svinger fra gulbrun til gråagtigt. Træet får "frugter" i form af bælge, der indeholder frø, som er meget spiringsvillige. Robinie træet står især smukt i maj og juni med dens flotte blomster, som indeholder en del nektar og dermed meget attraktiv for bierne.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  7 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  7 varer

  pr. side

  Hvad er den bedste måde at plante et robinie træ på?

  Den bedste måde at plante et robinie træ på er at vælge et solrigt sted med en god almindelig næringsrig og veldrænet jord. Efter plantning skal der vandes grundigt. For at opretholde et sundt robinie-træ skal jorden holdes fugtig og det skal have tilstrækkeligt med sol og skygge. Robinie træet trives på en solrig plads / halvskygge og gerne i læ.

  Vejledning til plantning af træer

  Hvordan beskærer man træet:

  Robinie beskæres i foråret, hvis man ønsker at skabe en tættere krone eller mindske væksten.

  Fun facts om Robinie træer:

  - Træsorten er meget holdbart og med dens lange levetid og modstandskraft overfor råd, så bruges det idag til at lave bl.a. hegnspæle, havemøbler, højbede og redskaber med. Det er en træsort med en rigtig flot årestruktur. Ubehandlet får det med tiden en grålig farve a la teaktræ og vedligeholdes det med olie holder det træets flotte glød.

  - Man kan bestemme alderen på et robinie træ ved at tælle årringe i træets stamme. Anslaget bliver mere præcist, hvis man tager et snit gennem stammen og tæller årringene. Jo flere årringe, jo ældre er træet.

  Hvilken robinie træ skal jeg vælge:

  ROBINIA PSEU. 'TWISTY BABY
  Smukt og særpræget træ med fine dekorative snoede grene og krøllede lysgrønne blade. Troldakacie er smuk i haven eller i krukker.

  ROBINIA PSEUDOACACIA 'FRISIA
  Flot kontrastplante med dekorativt gulgrønt løv, tornede grene og hvide blomster.

  ROBINIA HISPIDA 'ROSEA
  Utrolig flot og dekorativ rosenrobinie, der er opstammet. Træet har fine støvgrønne blade og får smukke mellemstore rosarøde blomster i juni til august måned.

  KUGLEAKASIE ROBINIA PSEU. 'UMBRACULIFERA
  Denne flotte løvfældende, opstammede kugleakacie har en kugleformet krone med spinkle grene og små sammensatte grønne blade.