Guldregn

Guldregn findes både som busk og et lille løvfældende træ, som begge har flotte, genkendelige blomster, som ligner en drøm. Laburnum, som er den latinske for guldregn, er en showstopper, og vil, uden tvivl, være et blikfang i haven. Oftest ser man også guldregn i parker, hvor de sammen med andre guldregn ligner, at man går igennem en tunnel af gylden regn. Køb en af de smukke guldregn, og byd farverne og drømmestemningen velkommen i haven. Læs mere om pasning og plejning, beskæring, plantning og de forskellige sorter af guldregn nedenunder.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  8 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  8 varer

  pr. side

  Guldregn er særdeles iøjnefaldende, og et stort blikfang i haven. Busken sætter sine blomster i efteråret, og blomstrer i maj og juni måned lange solgule klaser af ærteblomster, som bliver omkring 10-30 centimeter lange, og det er især disse der har lagt navn til busken. Navnet guldregn kommer nemlig fra de smukke klaser af blomster, som ligner faldende regn, der er guld.  

   

  Selvom guldregn er en ren fryd for øjet, skal man være opmærksom, da guldregnens bælge nemt kan forveksles med spiselige ærtebælge, og dette kan være farligt. Guldregnens bælge og sorte frugter indeni er utroligt giftige, og derfor skal man også passe på med børn omkring guldregnen. Dog findes der nogle sorter, som er knap så giftige, og en af disse sorter, som også er utroligt populær, er Laburnum Watereri

   

  Hvor skal jeg plante guldregn?

  Guldregn er en utroligt let plante, da den kan tåle rigtig mange jordtyper. Almindelig havejord er fint, men hvis den kan få kalkholdigt jord, trives den ekstra godt. Den er utroligt hårdfør, og kan derfor tåle stort set alt slags vejr - også vind og vintervejr. 

  Find en flot placering i haven med halvskygge, og så trives guldregnen. 

   

  Når du skal plante guldregn, skal du: 

  • Finde en god placering i halvskygge, og på god veldrænet jord
  • Grave et plantehyld så dybt som guldregnens rødder og gerne 2-3 gange så bredt
  • Placerer planten i hullet i samme højde, som den kom i potten
  • Fylde jord på og vande rigeligt

   

  Hvis du planter flere guldregn ved siden af hinanden, skal der være en planteafstand på 3-4 meter.

   

  Hvor skal jeg passe og pleje guldregn?

  Guldregn er utroligt nem at passe, da den ikke kræver meget pleje. Gødning er der ikke meget behov for, da guldregnen selv producerer kvælstof. Lidt kaliumholdig gødning såsom kompost, aske eller møg fra fjerkræ kan dog være en god ide.

  Guldregnen behøves ikke beskæring, da væksten i forvejen er utroligt flot og åben. Det er dog en god ide, ligesom med alle andre træer, at fjerne misvækst og døde skud om vinteren.   Hvilke sorter af guldregn findes der?

  Vi har et flot og bredt udvalg af guldregn, men her er nogle af de populæreste sorter: 

  • Voss-guldregn (Laburnum wat. ‘Vossii’)
  • Guldregn hængende (Laburnum alpinum ‘Pendula’)
  • Guldregn (Laburnum anagyroides ‘Fastigiata’)
  • Adams guldregn (Laburnocytisus adamii)