Tempeltræ
Tempeltræet er utroligt interessant for mange botanikere, da det viser sig, at træet har mange millioner år tilbage i tiden. Tempeltræet, som går under den latinske betegnelse Ginkgo Biloba, stammer fra Kina, og har oprindeligt en pyramideformet vækst, men kommer også i en bred- eller kugleformet vækst. Det interessante navn kommer af, at træet tilbage i tiden blev set som værende helligt, og derfor blev det brugt i mange buddhistiske templer og klostre. Kig nærmere på vores flotte og brede udvalg af tempeltræer nedenunder, og pynt haven med et spændende træ, der er både smukt og har en unik historie. Læs mere om pasning og plejning, plantning, beskæring og de forskellige sorter af tempeltræ nederst på siden.- Hænge-Tempeltræ (Ginkgo Biloba 'Pendula') Opstammet - Flere varianter
Fra 998,00 kr
op til 20% rabat -
-
-
- Tempeltræ Kugleformet (Ginkgo biloba 'Mariken') Opstammet - Flere varianter
Fra 299,95 kr
op til 20% rabat -
-
-
Tempeltræet er et løvfældende, men dog associeres det ofte med en palme eller et nåletræ, blandt andet fordi bladenes struktur minder om en form for nåle, der er vokset sammen.
Tempeltræet er også et træ, der for botanikerne har haft og stadig har stor interesse, da det blandt andet regnes for at være et meget gammelt træ med rødder helt tilbage for 230-250 millioner år siden. Oprindeligt stammer træ slægten fra Kina, hvor Ginkgo biloba blev anset som helligt og derfor ofte kunne findes uden for templer. Siden har tempeltræet dog været spredt til mange flere dele af verden - selv til Danmark, hvor man tidligere har fundet forsteninger af tempeltræets blade på Bornholm.
I dag er tempeltræet også kendt for dets muligheder inden for den medicinske verden, fordi et ekstrakt fra træets blade siges at være gavnlig for blodomløbet og virkende mod forstyrrelser i kredsløbet - og derfor kan ekstraktet findes i flere typer af kosttilskud.
Huntræerne sætter også frugter, som er blommelignende, hvor det her er nødden inde i den hårde skal, der spises. Disse frugter ses dog sjældent i Danmark, da det ikke er et naturligt voksende træ her.
Med Ginkgo biloba får du altså et træ med en lang historie og stor interesse både botanisk og medicinsk - som alt sammen kan pryde lige uden for din egen havedør.
Hvordan skal jeg plante mit tempeltræ?
Tempeltræet er et fantastisk træ, da det ikke har mange krav til placering eller jordforhold. En veldrænet jord og ikke alt for meget vind gør, at træet trives virkelig godt. Dog er det en god idé ved plantning, at give træet noget kompost eller plantemuld, så træet får de bedste levevilkår i fremtiden.
Når du skal plante træet, skal du:
- Grave et hul, gerne 1,5 gange så stort som den potte træet kom i
- Løsne jorden i bunden af plantehullet
- Sørge for at rodklumpen har fået rigeligt med vand, og fjerne potten
- Placere træet i plantehullet, så det passer med, at den står i den højde, som den gjorde i den potte, den ankom i.
- Fylde plantehullet op med jord
- Vande rigeligt
Hvordan skal mit tempeltræ passes og plejes?
Træet er utroligt nem passe, da den ikke kræver meget pasning. Træet kræver ikke den store mængde vand, og når træet først har ordentligt fast, er hårdførheden ekseptionel. I etableringsfasen er det dog vigtigt, at træet får en del vand, da jorden omkring træet helst ikke må tørre helt ud.
Gødning kan være en god idé, og dette foregår typisk 2 gange i løbet af en sæson. I maj-juni eller juli-august.
Beskæring af tempeltræer kan være nødvendigt hvert 2-3 år, men det er dog vigtigt, at der ikke bliver beskåret for kraftigt, da dette kan beskadige træets krone.
Hvilke sorter af tempeltræer findes der?
Vi har et flot og bredt udvalg af tempeltræer, men her er nogle af de mest populære sorter:
- Tempeltræ (Ginkgo Biloba)
- Tempeltræ Kugleformet (Ginkgo Biloba ‘Mariken’)
- Tempeltræ Dværg Kugleformet (Ginkgo Biloba ‘Troll’)
- Tempeltræ Søjleformet (Ginkgo Biloba ‘Menhir’)