Tulipantræer

Tulipantræ kaldes også for ægte tulipantræ og hedder på latinsk Liriodendron tulipifera. Træet er hjemmehørende i det nordøstlige Nordamerika, hvor de kan blive op til 60 m høje træer. Herhjemme bliver de 10-25 m høje. Et tulipantræ blomster i perioden fra maj til juli. Blomsterne ligner tulipaner og deres kronblade er grønlig gule med en orange plet ved basis og med orange striber på indersiden. Træet er kendetegnet ved en gennemgående stamme med en kegleformet krone. Barken er lysegrå med lange flotte dekorative barkstriber.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  3 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  3 varer

  pr. side

  Skal man beskære et tulipantræ?

  Træet bryder sig ikke om beskæring, især ikke ældre grene, da det giver meget store sår.

  Skal det beskæres, er det bedst i perioden juli-september, men vi anbefaler at man kun gør det hvis det er nødvendigt. Eksempelvis hvis træet har vokset sig for stort og bredt og dermed skal holdes nede. 

  Hvor kan træet vokse?

  Et tulipantræ skal placeres i en næringsrig og let fugtig jord. Derduover det vigtigt, at et tulipantræ placeres et sted med meget sol.

  Blade og frugter

  Bladene er flerlappet. De minder lidt om Ahornbladet hvis midterste spids er klippet af, hvilket giver dem et meget dekorativt udseende. Bladene får meget smukke orangerøde høstfarver. Frugtstanden minder om en kogle, hvilket giver træet et festligt udseende efter løvfald.

  Udvalgte tulipantræer:

  LIRIODENDRON TULIPIFERA  - Kan nå en imponerende højde på 20-30 meter. Meget smukke og særpræget blade. Bi og insektvenlig.

  LIRIODENDRON TULIPIFERA 'FASTIGIATA' - Smukt søjleformet Tulipantræ der bliver 2-3 meter bredt. Dens smalle pyramidevækst gør den velegnet til mindre haver. Højden 6-8 meter .Bi og insektvenlig.

  LIRIODENDRON TULIPIFERA 'AUREOMARGINATUM' -Tulipantræ med smukke brogede blade med gul kant. Kan blive 25 meter højt. Smukke gyldne efterårsfarver. Bi og insektvenlig.