Rhododendron ('Rhododendron Dufthecke Violet INKARHO®) 30-40 cm

269,95 kr
03-09-2024

Denne rhododendron hører til dufthecke familien og er en gren af INKARHO® rhododendrons der har den fineste og mest enestående duft. Både bier, sommerfugle og insekter tillokkes også af de mange blomsters berusende duft. De violette klokkeformede blomster har en fin flæset kant og sidder i store buketter. Pryd haven, terrassen eller altanen med en mageløse rhododendron med minimalt pasningsarbejde. 

Ønsker du en iøjnefaldende smuk og overdådig blomstrende rhododendron, der vil drage øjet og fange enhver opmærksomhed uden komplicerede placerings- og pasningskrav, så er INKARHO® rhododendron det perfekte valg!
INKARHO® er resultatet af mere en 20 års tysk forskning og forædlingsarbejde. Disse planter har langt større kalk tolerance (pH værdig op til 6,5) og stiller heller ikke de samme krævende jordbundsforhold som tidligere fremavlede rhododendrons. Det er her vigtigt, at jorden er porøs, luftig, fugtighedsbevarende og veldrænet så det stærke og robuste rodsystem kan udvikle sig. Det betyder planten vil vokse kraftigere, men vil også være med sygdomsresistent og mindre modtagelig for skadedyr. For at sikre optimal vækst anbefales det at gøde en gang i foråret, i april samt en gang efter blomstring i juni.  INKARHO® planterne har et højere næringsstofforbrug grundet det stærkt udviklede rodsystem og det store blomsterhav.
INKARHO® rhododendrons er velegnede til hæk og tåler beskæring men er også yderst velegnet som fleksibel stedsegrønt indslag i bede blandt andre stauder, buske og træer.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 5 ens få 10 % rabat
  • Køb 15 ens få 15 % rabat
  • Køb 50 ens få 20 % rabat 
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer

Type: Rhododendron, stedsegrøn
Vækst: Kompakt og hurtigvoksende
Løvbeskrivelse: Grønne, store, blanke blade  
Højde: Bliver op til 150 cm efter 10 år
Bredde: Bliver op til 200 cm efter 10 år
Blomstringstid: Maj - juni
Blomster: Violette knopper, lys violette blomster, duftende
Placering: Trives i sol / halvskygge
Jordtype: Vokser i en fugtighedsbevarende, veldrænet, luftig og porøs jordbund. Er ikke krævende mht. surhedsgrad, mere kalk tolerant
Velegnet til: I surbundsbede, duftende hæk, snit
Egenskab: Tåler beskæring, god sygdoms resistens, bi- og insektvenlig
Hårdførhed: Fuldt

Salgshøjde: 30-40 cm
Pottens størrelse: Fra 5 liter

Lokation : 12.6