Stenurt Japansk (Sedum cauticola 'Lidakense')

32,95 kr
02-07-2024

Den Japanske Stenurt er en uundværlig stenplante, hvis du mangler bunddække i dit solbeskinnede staudebed. Stenurten går også under den latinske betegnelse Sedum cauticola, og stauden kendes på dens meget karakteristiske, ægformede, støvet blå-grågrønne blade med lilla stænk og på lilla stængler, der titter frem i det tidlige forår. I august-oktober springer små, stjerneformede, purpurlilla til hindbærfarvede blomster i tætte skærme ud - men fortvivl ej, for selv når blomsterne takker af, er planten særdeles dekorativ på grund af de pyntelige blade.

Sedum cauticola tilhører gruppen af lave, krybende stenurter, fordi den kun bliver omkring 10-15 cm høj, og det gør den velegnet til bunddække. Men inden for de krybende stenurter er Sedum cauticola én af de kraftigste - og den er også en kompaktvoksende plante. Væksten er dog ikke aggressiv, og derfor sikrer du dig en staude, der ikke overtager bedet, men holder sig anstændig og pæn. Den Japanske Stenurt visner desuden som oftest tilbage i foråret, og begynder derefter sin udviklingscyklus forfra igen med blade i det tidlige forår og blomster i august-oktober.

Den Japanske Stenurt er et godt valg til dig, der ønsker en meget alsidig plante - med dens lave vækst er den nemlig god til bunddække, men stenurten fungerer også godt i krukker, trug, som kantplante, i stenbede og i tørre områder og perioder, fordi bladene er sukkulente og derfor kan bruges til opbevaring af vand, når planten først har fået lov til at etablere sig ordentligt. Og så har du sikkert set et væld af dekorationer prydet med bladene fra Japansk Stenurt - heri fungerer de nemlig også godt, hvor de især forbindes med en julestemning.

Giv stauden de bedste vækstbetingelser ved at plante den i en næringsrig og først og fremmest veldrænet havejord. Her trives Stenurten uden tvivl bedst i fuld sol, men den tåler en meget let skygge. Ellers er Stenurten en nem staude, der ikke kræver din store opmærksomhed.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 5 ens få 10 % rabat
  • Køb 15 ens få 15% rabat
  • Køb 50 ens få 20% rabat
  • Køb 100 ens få 25% rabat
  • Køb 500 ens få 30% rabat
  • Køb 1000 ens få 40% rabat
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer
  • Bemærk: Om efteråret og tidlig forår er mange stauder visnet tilbage. De har dog et godt rodnet og kommer igen.
  • Bemærk: Om sommeren klipper vi jævnligt stauderne tilbage, for at holde dem flotte og tætte.

Type: Lav Stenplante staude,
Vækst:  Tæppedannende
Højde: Kan blive 10-15 cm.
Tykke, blågrå blade med purpur skær
Blomstringstid: august-oktober
Blomster: Små, purpurrøde blomster i tætte skærme
Placering: Fuld sol eller let skygge.
Jordtype: Næringsrig veldrænet havejord - Tåler tørke.
Velegnet til: Stenbede, alpine haver og  krukker
Egenskab: God Bi- og insektplante
antal planter pr m2: 9 stk. 

Lokation : 3.4