Storkenæb (Geranium hybrid 'Rozanne'®) - Flere varianter

79.95

Blandt de mange forskellige storkenæb, du kan finde på Jespers Planteskole, kan denne sort med navnet 'Rozanne'® kendes på sine fantastisk smukke, store, blålilla blomster. 'Rozanne'® udmærker sig ved at være en prisvindende storkenæb, der i 2013 blev tildelt titlen 'Århundredets bedste nye plante' af publikum ved det kendte Chelsea Flower Show. Og den pris er helt forståelig - der er nemlig en lang række fordele og beundringsværdige egenskaber ved Geranium hybrid 'Rozanne'®.

Først og fremmest imponerer 'Rozanne'® med sin lange blomstring, i udgangspunktet helt fra juni-september - og ofte endnu længere, da en tommerfingerregel siger, at 'Rozanne'® først afblomstrer, når frosten afbryder den. Det giver dig rig mulighed for at nyde de 3-7 cm store, yndige, blålilla blomster, der har en hvidlig midte og tynde, rosa aftegninger samt deres flotte kontrast til de lysegrønne, lappede blade.

'Rozanne'® har en meget iøjnefaldende, bunddækkende vækst. I modsætning til flere andre planter, som vi ønsker at begrænse i deres vækst, så de ikke tager for meget overhånd i bedet, er det lige netop det, 'Rozanne'® kan - denne storkenæb breder sig nemlig meget, men på en flot og fyldig måde, hvor hver enkelt plante oftest kommer til at fylde omkring eller mere end en kvadratmeter, og plantens lange ranker med blomster fint vokser sig sammen med de omkringvoksende stauder. Det gør storkenæbben 'Rozanne'® til en velegnet staude både i krukker, men også i bede - og især som bunddækkende staude i blandede staudebede for at skabe en smuk forbindelse mellem de forskellige stauder. Eller eventuelt som bunddække i rosenbede, hvor storkenæbben kan skjule de nøgne stilke nederst i bedet.

For at give 'Rozanne'® de bedste vækstbetingelser, plantes den på en voksepalds i fuld sol-halvskygge i en almindelig jord - den kan også klare sig, hvis jorden er en smule tør og sandet, i så fald vær blot opmærksom på at forkæle planten med en kande vand i ny og næ, så den ikke falder helt sammen. Med vækstbetingelserne opfyldt, vil 'Rozanne'® til gengæld kvittere med en fuldt hårdfør storkenæb. En staude, du ikke vil fortryde!

Grupperede varenumre
Produktnavn - Gå til produktLagerPris Antal
Storkenæb (Geranium hybrid 'Rozanne'®) Potte 1L
79,95 kr

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.
  • Køb 5 ens få 10 % rabat
  • Køb 15 ens få 15% rabat
  • Køb 50 ens få 20% rabat
  • Køb 100 ens få 25% rabat
  • Køb 500 ens få 30% rabat
  • Køb 1000 ens få 40% rabat
  • Mængderabatter gælder ikke på allerede nedsatte varer
  • Bemærk: Om efteråret og tidlig forår er mange stauder visnet tilbage. De har dog et godt rodnet og kommer igen.
  • Bemærk: Om sommeren klipper vi jævnligt stauderne tilbage, for at holde dem flotte og tætte.

Type: Staude
Vækst: Middelt voksende, bunddækkende
Løvbeskrivelse: Grønne lappede
Højde: Kan blive 40-60 cm
Bredde: Kan blive 50 cm
Blomstringstid: Juni-september
Blomster: 3 - 7 cm store, blå-lilla med hvid midte
Placering: Trives i sol-halvskygge
Jordtype: Vokser i almindelig havejord
Velegnet til: Bunddækkende staude til bedet, i krukker, til snit
Egenskab: Bi- og insektvenlig
Hårdførhed: Fuldt
Antal planter pr. m²: 6 stk.

Lokation : 3.1.2