5/5
 a
Vestjyllands største blomster og havecenter

Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 kr

Kirkegårdsplanter

Hvilke planter egner sig til gravstedet?

I denne kategori får du inspiration til hvordan du kan gøre en gravplads flot med planter. Ude i venstre side kan vælge forskellige filtre, alt efter hvad du søger.

Når man skal indrette et gravsted, er det for mange vigtigt, at gøre det personligt og helt specielt. Det er her man mindes den afdøde og her har man brug for, at der er ro og noget smukt at se på. Når man skal plante på et gravsted, skal man overveje at udvælge nogle af planterne, som er pæne hele året. 
Det er en god ide, at vælge planter, som er hårdføre og som kan klare det danske klima uden at skulle passes og plejes alt for ofte. Mange vælger at bruge planter, som på skift blomstrer i løbet af året, sådan at der er noget flot at se på året rundt. Man kan for eksempel plante løg, som pryder om foråret, farverige sommerblomster i sommermånederne, efterårslyng til månederne efter sommeren og til slut nogle smukke formklippede stedsegrønne planter, som også er smukke i vintermånederne. Muligheder er der nok af.
Det er vigtigt, at man husker at tjekke hvor store planterne bliver og hvor hurtigvoksende de er, så de ikke ender med at sprede sig ud over gravstedets rammer.

Rigtig god fornøjelse.

Grid  List 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Grid  List 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Det er meget populært at plante forårsløg, så der om foråret dukker fine små blomster op på gravpladsen. Mindre opstammede træer er også en god ide. På den måde ind skærmer du gravstedet lidt og den kan tilmed give lidt læ. Når du skal vælge et træ, skal du finde et der er langsomvoksende eller som er nem at beskære. Det er vigtigt at træet ikke bliver for stort. Mange vælger stedsegrønne træer og buske. Fordelen ved denne type plante er, at den er grøn året rundt. Man kan sagtens plante stauder ved gravstedet, men nogle egner sig bedre end andre.