Vand i haven

Jespers Planteskole - Alt indenfor vand i haven

Vi har alt, du skal bruge indenfor vand i haven. En stor del af vores sortiment omhandler tekniske produkter som pumper, fittings, filtre, dyser, skimmere og bassin folie, som bruges til at opretholde et godt, smukt og rent vandmiljø. Vi har selvfølgelig også reservedele til de fleste produkter, samt mad og plejemidler til fisk. Læs vores guide til hvordan du får et flot havebassin nederst på siden.

Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

Varer 1-36 af 234

pr. side
  1. -21%
    Bassinfolie PVC Kraftig - 6 x 5 meter
    Normalpris 1.200,00 kr Specialpris 950,00 kr
Sorter stigende
Vis som Tabel Liste

Varer 1-36 af 234

pr. side

Guide til et flot havebassin

Hvis du har besluttet dig for at anlægge et havebassin, så er der flere ting du skal være klar over, vi har derfor samlet en liste over ting som du skal huske at tage stilling til, og giver nogle gode råd med på vejen:
1. Et havebassins placering er meget essentielt. Det er vigtigt for et havebassin, at det får 5-6 timers sollys om dagen, hvis altså du ønsker et godt plante -og dyreliv i havedammen. Men det er lige så vigtigt, at havedammen ikke får for meget sollys, da dette resulterer i iltfattigt og dårligt vand. Sørg også for at bassinet ikke er placeret klods op af havens træer, udover at det giver meget bøvl at skulle fjerne nedfaldne blade så forringer de også vandkvaliteten
2. Fisk eller ej? Et havebassin med fisk er uden tvivl mere besværligt både at anlægge og vedligeholde end en havedam uden fisk. Der er dog heller ikke tvivl om at hyggen er størst med fisk i bassinnet. Hvis du ønsker et havebassin med coikarper, guldfisk, stør eller andet, så skal du først og fremmest have et bassin der er mere end 90 cm dyb. Hvis bassinet er lavere end dette risikere det at fryse til om vinteren. Fisk lever også bedst med planter, så det er vigtigt du får købt nogle planter, da de bidrager til et sundt iltniveau i bassinet.
3. Vedligeholdelse er nødvendigt. Alger skal holdes væk, fisk skal fodres, bassinet skal holdes rent, planter skal plantes, iltniveauet skal opholdes - At have et havebassin kræver lidt arbejde, men har du lysten og tiden til at vedligeholde dit havebassin eller havedam, så er det en fantastisk tilføjelse til haven. Husk dog, at overfodring af dine fisk rent faktisk kan dræbe dine fisk. Spiser fiskene ikke op, så rådner maden og kan derved forringe vandkvaliteten så meget at fiskene dør.
4. Selvom det lyder svært, så er der heldigvis udviklet mange let anvendelige ting der letter vedligeholdelsen af havebassinet væsentligt. For at opretholde iltniveauet i vandet skal du have installeret en pumpe og filter, mens du kan bruge en damsuger til at opretholde rent og klar vand. For at slipper af med alger, eller forbygge imod det, så findes der mange simple og gode kemiske midler som du selvfølgelig kan købe på Jespers Planteskole. Vores produkter er fra anerkendte topproducenter indenfor branchen, og derfor din garanti for kvalitet.