Insekthuse

Drømmer du om liv og glade dage i haven med summen og et mylder af insekter, så er et insekthotel lige noget for dig. I mange haver må man efterhånden kigge langt efter insekterne, fordi man kører sit haveaffald på genbrugspladsen og derved fjerner gemmestederne for havens naturlige nyttedyr. Nu tænker du sikkert - hvor skønt at slippe for insekter og bier - men det bringer liv i haven og så er de faktisk til gavn for hinanden og dig. Insekterne er en nødvendighed i vores haver. De bestøver dine blomster, frugttræer, og er føde for andre dyr f.eks. fugle og pindsvinene. En mariehøne er f.eks. god til at hjælpe med at beskytte dine blomster mod bladlus, bierne er med til at bestøve og edderkopper snupper nogle af fluerne og myggene og sidst, men ikke mindst, så fremmer de biodiversiteten.
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  17 varer

  pr. side
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  17 varer

  pr. side

  Der findes mange muligheder med færdiglavede insekthoteller, som man kan sætte op hvor som helst, men gerne et sted, hvor der kommer hurtigt sol på og er lidt køligere om eftermiddagen og som er beskyttet mod direkte blæst og regn. En plads som vender mod syd er mest optimalt. Hotellet må dog gerne blive lidt fugtigt, da det også er vigtigt for insekternes trivsel. Sæt den i en højde, der nemt ses af insekterne og placér den gerne i nærheden af et buskads, blomster og i nærheden af noget vand - det kan være en gammel underskål fra en potte, som man kommer lidt vand i - så flytter insekterne hurtigt ind.Placerer du hotellet bagerst i haven slipper du for at få uønskede gæster omkring bordet på terrassen, men placeringen og udformningen har betydning for, hvilke insekter, der flytter ind. Ønsker du nogle bestemte insekter skal du undersøge om netop de insekter foretrækker sol, skygge, fugtigt eller tørt materiale.

  se et udpluk af vores insekthoteller, sommerfuglebo og vild bibo her:


  INSEKTHOTEL - GRØN
  Det perfekte hotel for havens insekter. Placer gerne hotellet i nærheden af blomster, krydderurter og pollen bærende buske og træer.

  INSEKTHUS MED LYS - MØRK
  Et sødt insekthus i mørke farver. På insekthuset sidder der lysende bier, hvilket giver en hyggelig stemning til huset. Insekter er vigtige for naturen og derfor bør vi værne om dem, så byd dem velkommen i din have med deres eget lille hus.

  INSEKTHOTEL - HEXAGONAL - LILLE
  Plej insektlivet i haven. Insekthotellet har mange forskellige insektværesteder. Hvis du sætter insekthotellet op på en væg - kan du sætte flere sammen og danne et flot mønster da de passer sammen.

  VILDBIBO I EG
  Vildbibo i egetræ har huller med den helt rette længde og diameter som bierne søger. Bier er til stor nytte i vore haver og i naturen og de er meget lidt aggressive og stikker kun yderst sjældent. De vilde bestøvere er med til at sikre mangfoldigheden af danmarks blomstrende flora og bidrager til opretholdelse af et velfungerende økosystem. 

  CLICKUP - INSEKTHOTEL - GARDENA
  Gardenas nye ClickUp system er et helt unikt og nyskabende design til haven. Mange insekter som fx vilde bier, mariehøns og sommerfugle har svært ved at finde de rette steder til at bygge rede eller til dvale men med Gardenas nye insekthotel kan du skabe de perfekte betingelser for insekterne i din have.