Komposithegn

Få vedligeholdelsesfri havehegn med komposit Med et komposithegn slipper du for vedligehold som du kender det fra træ. Komposithegn skal blot vaskes let ned og det kan gøres med almindelig vand og sæbe. Hegnet har en lang holdbarhed og du slipper for slibning og efterbehandling med træbeskyttelse og maling.

Hvad er komposit hegn?

Komposit er et vedligeholdelsesfrit materiale og består af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel. Dette sikrer at produktet ikke går i forrådnelse og du slipper for besværet med det omfattende vedligehold.

Fordele ved komposit:

-Minimal vedligeholdelse.

-Man undgår angreb fra skadedyr, da komposit er yderst modstandsdygtig over for insekter som termitter og borebiller.

-Komposithegn kan forventes at have en levetid på 20-25 år og så endda uden du skal røre en finger.

-Ingen splinter i fingrene, komposit går ikke i opløsning og har en fast struktur.

Komposit hegn fås med træs struktur og med glat overflade, det kan findes i flere farver, sort og i hvid, dog er det antracit farvet komposit hegn, det mest populære. Komposit hegnet fra Artura er et godt eksempel på et antracit komposit hegn med træstruktur der vil passe ind i de fleste haver. Den flotte og klassiske antracit grå farve passer næsten til alle hustyper og -farver. Hvis du er mere til et minimalistisk og stilrent hegn uden struktur i overfladen, så kan Futura være noget for dig, det er et komposithegn med planker uden struktur, i vedligeholdelsesfrit komposit materiale.

Vedligeholdelsesfri hegn
Du slipper for alt besværet med vedligehold når du vælger et komposithegn, hegnet holder i mange år og kræver ingen vedligeholdelse. Du kan blot vaske det med almindelig vand og sæbe hvis komposithegnet er blevet beskidt.

Der findes flere forskellige løsninger med komposithegn.

Komposithegn har flere kombinationsmuligheder og kan derfor skabe både privatliv, tryghed og læ i haven og på terrassen.

Komposit hegn med glas kan give mere udsyn samtidig med at det giver læ for vinden. Kombiner det med de almindelige kompositplanke elementer og få et spændende og flot hegn i haven. Ønsker du et mere åbent hegn med mulighed for at have planter integreret i hegnet, så kan du vælge at lave et komposit hegn med rionet. Det giver et lettere udtryk og der er mulighed for udkig fra terrassen eller haven. Plant evt. klatre/ slyng roser eller klematis ved espaliet. Hvis du ønsker at skabe tryghed og lukke helt af kan du tilføre en låge til komposithegnet med lås.

Der findes forskellige stolper til komposithegn, du kan eksempelvis opsætte komposithegn med galvaniseret stolper eller med kompositstolper og derved skræddersy din helt egen hegnsløsning. Det er dog vigtigt at du bruger de korrekte skruer til komposithegnet, disse afhænger nemlig af om du monterer på kompositstolper eller på stålstolper.

Montering af komposithegn

Opsætning af et komposithegn er nemmere end du tror og med lidt fingersnilde kan du selv tilpasse hegnet i både højde og bredde. Når hegnet skal monteres, sættes stålprofilerne direkte på den valgte stolpe og man lader derefter profilplankerne let glide ned. For at lette dit arbejde har vi ved mange af hegnsløsningerne sat videoer ind som vejleder og beskriver montering af komposithegnet.

Når stolperne skal monteres til hegnet anbefaler vi at du nedgraver og støber rundt om stolperne, så sikrer du at hegnet står stabilt mange år frem. Det anbefales at du først går videre med monteringen når stolperne har stået nedstøbt i nogle dage og betonen er hærdet op. Når stolperne er placeret korrekt går monteringen af plankerne som en leg. Husk at tjekke jorden for skjulte kabler inden du graver.

Hos os finder du alt det du har brug for til et komplet komposithegn.