Nematoder mod stankelbenslarver 250 mio 300-500 kvm - Nummer 1745

898,00 kr
Varenummer
n1745
25-08-2024

OBS!

Alle nyttedyrs produkter (på nær Larvex og sneglenematoder) bestilt inden mandag kl 11, afsendes tirsdag i samme uge og ankommer til en nærliggende pakkeboks senere på ugen (typisk torsdag/fredag).

Skæringspunktet er derfor mandage kl 11, så er din ordre lagt derefter, kommer den ikke ud indenfor samme uge, men ugen efter. 

Vigtig information:

Nyttedyr kan ikke afhentes på Jespers Planteskole (med undtagelse af Larvex og sneglenematoder). De bliver sendt direkte fra en ekstern leverandør. De sendes med Bring til en nærliggende pakkeboks, og det er derfor ikke muligt selv at vælge hvilken pakkeboks der bliver leveret til. Du modtager en sms med sporing af pakken med mulighed for at tilkøbe hjemmelevering

Det er VIGTIGT at nyttedyrene afhentes samme dag.

Bemærk at den valgte levering ved checkout ikke har betydning for hvordan det leveres.

Hvis der bestilles øvrige produkter/planter sammen med nyttedyrene, vil disse blive leveret særskilt og muligvis til hjemmeadressen. 

Ordrer med tastefejl i telefonnummer, e-mail, adresse mm erstattes ikke. Tjek derfor en ekstra gang om dine oplysninger er korrekte.

Pakker som ikke afhentes senest 1 dag efter levering til pakkeboks erstattes ikke. 

Vi anbefaler at man henter PostNord app'en. Hvis pakken bliver leveret i en ubemandet pakkeboks, vil der på app'en vises en afhentningskode. 

NB! der kan kun bestilles nematoder i perioden: 
25. august - 15. september, da midlet kun virker i denne periode.

  • Vær opmærksom på at det ikke er alle varer, der er på lager i vores fysiske butik.

Nematoder mod stankelbenslarver kan anvendes til at bekæmpe stankelben i græsplænen.

Der findes flere arter af stankelben i Danmark, men den mest udbredte art er Mosestankelben. De voksne sværmer på græsplænen i juli/august, og hver hun kan lægge 200-400 æg i græsset. Æggene klækker ca. 14 dage efter de er lagt (dvs. i august-september), og de unge larver søger herefter ind under rødderne af græsplanterne, hvor de begynder at gnave i friske rodspidser. Larverne overvintrer i jorden og volder oftest først synlig skade det følgende forår, hvor de er blevet store og spiser meget.

Nematoder er kun i stand til at bekæmpe de små, nyklækkede larvestadier. Da nematoder også er afhængige af varme i jorden for at kunne arbejde, kan de kun bruges i en kort periode i starten af september. Det følgende forår er larverne for store til at nematoderne kan bekæmpe dem.

NB! der kan kun bestilles nematoder i perioden: 
25. august - 15. september, da midlet kun virker i denne periode.

Brugsanvisning

  • Hvis jorden er tør, vandes den til inden behandling med nematoder.
  • En 1/5-del af pakken (50 mio.) blandes med 10 liter vand som fortyndes og vandes ad 5 omgange med en 10-liters vandkande. Dette gentages med resten af pakken. Der skal blandes i alt 25 vandkander til 300-500 kvm. 
  • Efter behandling vandes græsplænen med bruser/vander for at dræne nematoderne ned i jorden.

Tips! Det er meget lettere at behandle med en Aquanemix nematodevander

  • En 1/5-del af pakken (50mio.) blandes med 1 liter vand og hældes i Aquanemix-beholderen. Vandslangen kobles til og indholdet vandes ud på 60-100 kvm. (indtil Aquanemix-beholderen er tom). Gentages med resten af nematoderne.

NB! Aquanemix nematodevanderen kan også bruges til at vande med rent vand før og efter nematode-behandlingerne.

Lokation : 203