Stedsegrønne bunddække

Med stedsegrønne bunddække får du et smukt grønt tæppe i dit bed året rundt. Planterne mister nemlig ikke bladene. Udover at de bunddækkende planter breder sig langs jorden og dækker den kedelige jordoverflade, er de også gode til at holde ukrudt nede - bliver det bedre?

Der findes mange stedsegrønne bunddækkende planter og hvilke du vælger afhænger ofte af følgende spørgsmål: Hvor hurtigt skal de brede sig? og skal de have blomster? Læs mere nederst på siden. 

 

  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  26 varer

  pr. side
  1. Vintergrøn (Vinca minor)
   19,95 kr
   Op til 40% rabat
  2. Vintergrøn (Vinca Minor 'Rubin')
   23,95 kr
   Op til 40% rabat
  3. Vintergrøn stor (Vinca major)
   39,95 kr
   Op til 40% rabat
  4. Gedeblad -Liguster (Lonicera pileata)
   23,95 kr
   Op til 40% rabat
  5. Kødbær (Sarcococca confusa)
   129,95 kr
   Op til 40% rabat
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  26 varer

  pr. side

  3 rigtigt gode og populære stedsegrønne bunddække er Vedbend, Vinterglans og Vinca.

  Vedbend
  Vedbend, også kaldet Efeu, er en af de hurtigtvoksende bunddække og egner sig derfor rigtigt godt til store flader. En af de mest populære Vedbend er Hedera Hibernica ‘Hestor’ der med sine flotte store mørkegrønne blade pryder enhver have.

  Er du mere til mindre blade? Så er Hedera Helix ‘Hesma’ et godt bud. Denne vedbend har mindre og mere matgrønne blade. Den er nemmere at styre end storbladede vedbend, da den vokser lidt langsommere.

  Vinterglans
  Mangler du bunddække til skygge eller delvis skygge? Så er det en Vinterglans (Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’) du skal have! Vinterglans er en af de mere langsomtvoksende bunddække og dækker derfor ikke jordoverfladen nær så hurtigt. Til gengæld får den fine hvide blomster i maj.

  Vinca
  Vinca minor, også kaldet vintergrøn, er en af de nemmeste bunddække. Den smukke bunddække er delvis stedsegrøn og får et hav af flotte blomster i maj-juni. Den har mørkegrønne blanke blade og er flot hele året rundt. Vinca er hurtigtvoksende og jordoverfladen bliver derfor hurtigt dækket med den skønne bunddække.

  Er du i tvivl om hvordan du skal plante din stedsegrønne bunddække? Så læs vores vejledning her.