Slyng/klatrende
Det har været populært igennem mange år at have vindruer i sit drivhus og med god grund! De smager nemlig rigtig godt. Prøv at tænke engang; søde, friske vindruer lige i din have. Det bedste af det hele er næsten, at de ikke er svære at få til at trives. Læs mere om vindruer nederst på siden.Vindruer - beskæring og gødning
Vindruer kan både fås som frilands vindruer og vindruer til drivhuset. De udendørs vindruer skal dog helst stå på en lun og beskyttet plads mod syd. Vindruer ynder endvidere en kalkholdig jord.
Beskæring af vindruer er et omdiskuteret emne, MEN har man prøvet det en gang, finder man hurtigt ud af, at det slet ikke er så svært. Beskæring gøres af to gange i løbet af året.
- Om sommeren udtynder man for at give lys og luft til alle bladene og for at få større og mere veludviklede druer. Du tynder ud i de nye skud, sideskudene og de skud der ikke er dannet klaser på, så planten bliver mere åben og luftig. Når planten ikke bruger energi på at vokse en stor bladmasse og mange nye skud, bruger den det nemlig på at vokse frugten større.
- Vinterbeskæring skal foretages ved juletid, måske imellem jul og nytår, hvor du det første år tager 50-100 centimeter af hovedranken og klipper alle sideskud helt ned. De efterfølgende år, når du skal vinterbeskære, tager du igen alle sideskud helt af, hvorpå du efterlader imellem 50-100 centimeter yderligere på din hovedranke. På den måde fornyer du din vindrueplante, samtidig med at den år for år bliver større.
- Gød gerne i foråret, ved sæson start, og en gang i løbet af sommeren.
Ellers er der ikke meget andet at sige, end at du skal nyde dine vindrueplanter og vi håber, at du får en masse friske og lækre vindruer!