Bispehue

Bispehue, på latin epimedium, tilhører Berberisfamilien og stammer fra Korea, Japan og Kina, men er også udbredt i Europa. I det store sortiment af stauder med bunddækkende effekt er bispehuen et glimrende og dekorativt valg - de er nærmest et uundværligt element i enhver have. De lækre løvskærme fås i et utal af sorter og farver. Blomsterne er små og meget detaljerede og deres flotte farver skaber et helt unikt udtryk. Find den helt perfekte og skab et farvestrålende og levende staudebed og spred lidt forårs- og sommerstemning i haven!
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  7 varer

  pr. side
  Sorter faldende
  Vis som Tabel Liste

  7 varer

  pr. side

  Lidt om planten:
  Det er en flerårig, stedsegrøn bunddækkeplante som vokser langsomt og kræver minimum vedligeholdelse. Der findes flere arter, men generelt anbefales det at bruge dem som bunddække da de, afhængig af afstanden imellem dem, hurtig bliver tætte og er forholdsvis lave. Planten blomstrer typisk omkring april, maj og juni. Den fås i flere varianter med små smukke blomster i bl.a. farverne hvid, lyserød, orange til den klassiske med gule blomster. Bispehuen er en robust plante, der trives på solrige og tørre områder med skygge og er derfor perfekt til staudebedet. En bispehue fortrækker en god næringsrig havejord og når den er godt etableret vil den kunne tåle at jorden bliver tør. Planten kan deles i det tidlige forår på samme måde som de fleste stauder - når frosten er væk.

  Gå på opdagelse i vores udvalg af bispehuer og find den perfekte til din have - nogle af de populære er:

  BISPEHUE - EPIMEDIUM PERRALCHICUM 'FROHNLEITEN
  Denne staude bliver 15 - 20 cm høj og 15 - 20 cm bred. Den blomstrer med smukke gule blomster fra maj - juni. Stauden er stedsegrøn, det vil sige smuk og farverig hele året rundt.

  BISPEHUE EPIMEDIUM WARLEYENSE 'ORANGE QUEEN
  En langsomtvoksende, bunddækkende og fuldt hårdfør staude, der i april - maj måned kan fremvise orange små blomster.

  BISPEHUE - EPIMEDIUM 'RUBRUM
  En langsomtvoksende, bunddækkende og fuldt hårdfør staude, der i maj-juni måned kan fremvise smukke små mørkerøde blomster og bronzefarvet efterårsløv.

  BISPEHUE - EPIMEDIUM GRAND. 'BANDIT
  Smuk bispehue med store hvide blomster og flotte blade. Velegnet som kantplante i et skygge fuldt bed.