Violfrøstjerne

Det latinske navn for violfrøstjerne er Thalictrum Delavayi og selvom navnet indeholder ordet frø, så er det en staude, som kommer fra det østlige Tibet og det vestlige Kina. Den har nogle utrolig flotte og små blomster og selve blomster stænglerne bliver mellem 1-2 m høje, mens løvet bliver knap så højt, mellem 30 - 50 cm. Den er meget velegnet til at bruge i buketter og er fantastisk flotte i de fleste blomsterbede; både i staude- og surbundsbede.


læs mere om violfrøstjerne og de enkelte sorter nedenunder:

  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  5 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  5 varer

  pr. side

  Pasning og plejning af Violfrøstjerne                                                                                  

  De kræver ikke ret meget og trives i en fugtig og veldrænet jord i sol til halvskygge. Den er robust og hårdfør, dog skal man være opmærksom på, hvis den står i fuld sol hele dagen, så kan man risikere at den visner ned, så husk at vande den godt i meget tørre perioder. Det mest optimale er at den får lidt skygge i løbet af dagen. Om foråret kan den gå  i dvale, hvis det er for koldt i vejret, men man skal ikke være nervøs for blomsterne kommer bare senere end normalt. 

  Blomstring / plantning 

  Violfrøstjerner blomstrer i juli-august og når den er ved at være afblomstret i august kan man klippe planten lidt tilbage, og nogle gange er man heldig at det giver endnu en blomstring omkring september, omend ikke så kraftigt som den første, men stadig en flot en af slagsen. Pga dens højde vil det være at foretrække at den står bagerst i bedet, så den ikke tager udsigten til de små stauder eller man kan sætte den foran en grøn busk eller lignende, så kan man rigtig nyde de smukke blomster. Man kan sagtens have den i en krukke og på den måde danne lidt afskærmning/rum på terrassen eller sin altan. Fordi den bliver så høj kan man med fordel sætte en bambuspind ned ved den, for at støtte den i blæsevejr, så den ikke vælter for meget ud til siden og dermed måske knækker. Den er selvsående, men da den blomstrer sent og sensommeren ofte er varm, er det ikke sikkert at den kan nå at så sig selv. Hvis man har lyst til at prøve, kan man selv tage frøene ud og så dem eller forspire dem fra december til marts. Man kan dele sin violfrøstjerne både om foråret og efteråret, men den skal selvfølgelig have en god størrelse inden man gør det. 

  Skal Violfrøstjerne klippes ned ?                                                                                      

  Den skal klippes ned om foråret sammen med de andre stauder  - den skyder fra bunden.

  Hvilken violfrøstjerne skal jeg vælge:

  https://www.jespersplanteskole.dk/viol-frostjerne-thalictrum-delavayi                                            

  Får flotte små purpurlilla blomster i juli/august og bliver 1-1,5 m høj

  https://www.jespersplanteskole.dk/viol-frostjerne-thalictrum-delavayi-hewitts-double-1-l             

  Får små fyldte purpurlilla blomster i juli/august og bliver 1-1,5 m høj

  https://www.jespersplanteskole.dk/viol-frostjerne-thalictrum-delavayi-album          

  Får hvide blomster i juli/august og bliver ca. 1 m høj

  https://www.jespersplanteskole.dk/violfrostjerne-thalictrum-flavum-tukker-princess-potte-fra-9-cm       

  Får flotte lysegule blomster og bliver op til 2 m høj - bi-venlig