Bambus

Bambus giver en helt speciel stemning i haven med sine svajende toppe og rolige grønne udseende. Bambus er derfor en god plante at inkorporere i sin have, da den giver et specielt og tropisk udtryk. Læs mere om Bambus nederst på siden.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  21 varer

  pr. side
  1. Bambus (Fargesia murielae 'Moontears')
   389,00 kr
   op til 40% rabat
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  21 varer

  pr. side

  Der findes flere tusinde bambusarter opdelt i ca. 100 slægter. Mange arter af bambus danner hele skove, og opfører sig næsten som ukrudt. Bambus kan på mange måder sammenlignes med et træ, da de anvendes på samme måde:

  - Bambus er ret hurtigt voksende og er derfor et meget mere bæredygtigt fælde-materiale end nogle af de langsomt voksende træer, vi anvender i produktionen i dag.

  - Vidste du at bambus frigiver ekstremt meget ilt? Faktisk helt op til 35 % mere ilt end træer gør. Endvidere recirkulerer bambus store mængder af CO2, og bidrager derfor positivt til miljøet.

  Bambus har sin oprindelse i Kina, nærmere betegnet i bjergregionen Fujian, hvor der er milevis af bambus skove. Endvidere lever pandaen næsten udelukkende af nye skud og blade fra bambus – og netop de nye skud fra bambus, kan vi mennesker også lide at spise.

  Bambus blomstrer efter ca. 60 år, og der går ca. 60 år imellem hver blomstring. Efter endt blomstring nedvisner hovedparten af de overjordiske dele af bambus-planten. Nogle planter dør helt, mens de fleste overlever og påbegynder ny vækst fra rødderne. Så vær ikke bange for at din bambus er gået helt ud.

  Plantning af bambus:  

  Bambus er ikke specielt krævende, den må  bare ikke tørre ud dens første leveår eller ved eventuel omplantning eller deling. Grav et hul, som er dobbelt så stort som selve rodnettet og kom lidt komposteret kojord ned i. Sæt din bambus i plantehullet og plant ikke dybere end den stod i potten. Efter ca. 7 til 10 år har din bambus nået sin maximale højde. Efter det første år er der ikke meget vedligeholdelse eller pasning af bambussen, så der er kun tilbage at nyde den i fulde drag.