Kaktus

Kaktusser er den perfekte stueplante til dig der ikke er for flittig med vandekanden. Hele vinteren hviler dine kaktusser sig, og her behøver de stort set ingen vand. Jo mere lys og jo mere varme du giver dine kaktusser, jo mere kræver de af dig. Kaktusser tager ikke skade af at tørre ud, da de har tilegnet sig en utrolig evne til at lagre det vand du giver dem til tørkeperioder fra naturens side. Deres vækstperiode er hen over sommeren og her vil de dog kræve regelmæssig vanding. 

  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  9 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  9 varer

  pr. side

  Kaktusser er en utrolig dejlig stueplante at have i hjemmet. Det gode ved kaktusser udover deres flotte unikke udseende, er at de tilmed er nemme at passe. Kaktusser elsker lys, så det er en god ide at finde en lys plads i hjemmet til dem. Om sommeren kan man sagtens sætte sine kaktusser og sukkulenter udenfor, såfremt de ikke står for udsat.

  Om vinteren går dine kaktusser nærmest i hi. Kaktusser er i stand til at lagre meget af det vand du giver dem, da det er den måde de overlever på i naturen. I naturen kan der være lange tørkeperioder, og det er netop derfor kaktusserne har tilegnet sig denne evne.

  Det betyder at du stort set ikke skal vande dine kaktusser om vinteren, da de tærer på det oplagrede vand du har givet dem tidligere. Kaktussernes vækstsæson er om sommeren og det er her de kræver mest opmærksomhed i form af lys og vanding. Når du vander dine kaktusser, er det en god ide, at sætte dem i en skål eller lignende med vand, så de selv kan suge det vand op, som de har brug for. Når de har suget det vand de kan, behøver du ikke at vande dem længe efter.

  Kaktusser kan godt få mange smukke og specielle blomster. Der er bare en meget vigtig detalje, man skal vide, hvis man ønsker at ens kaktusser blomstrer. Hvis en kaktus står køligt om vinteren ved ca. 10 grader, fremmes dannelsen af blomsterknopper. Hvis man har kaktusser i hjemmet, som altid står ved stuetemperatur, er kaktusserne altid i vækst og vil ikke blomstre ret ofte.

  Kaktusser kommer i mange forskellige former. Der findes fx søjlekaktusser og kuglekaktusser. En meget kendt kaktus kalder man Mickey Mouse kaktus, og denne kaktus er flad og har nye skud, der minder om Mickey Mouse øre - derfor navnet.