El-hegn til havebassin

Forsvinder dine fisk fra bassinet? Før du ringer efter fiskepolitiet, kan vi anbefale, at du går rundt i haven og kigger under buske og i staudebedene – der kan der nemlig ligge rester af dine fisk. Hvis du finder dette, er det med stor sandsynlighed mink, som har været på spil. Mink er vilde med fisk og endnu gladere for at jage. Derfor oplever mange haveejere, at mink slår deres fisk ihjel. Hvis det ikke er mink, kan det også være bævere eller en omstrejfende kat, som har været løs i din havedam.

For at forhindre at flere fisk går til, kan du sætte el hegn op. El hegnet giver dyret et rap over nalderne, men det kommer ikke til skade – det samme vil ske hvis vi mennesker rørte ved det. Læs hvordan du sætter elhegn op nederst på siden.

  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  5 varer

  pr. side
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  5 varer

  pr. side

  Guide til opsætning af Elhegn

  1. Alt efter hvordan dit bassin er opbygget, skal du skue trådisolatorer fast eller stikke dem i jorden omkring dit havebassin.

  2. Derefter måler du og sætter polytråden fast ind igennem alle trådisolatorer.

  3. Polytråden kobles til jordkablet, da denne er isoleret og derved ikke kan give stød ligesom polytråden. 

  4. Jordkablet opkobles til det elektriske hegn, hvorefter det elektriske hegn sættes til stikkontakten. Har du dit bassin et sted i haven, hvor du ikke har adgang til strøm, har vi også en løsning til det; der kan du få en spændingsgiver og dertilhørende batteri – batteriet holder i ca. tre måneder, hvorefter det skal til destruering.

  Dit elektriske hegn til havebassinet er nu opstillet korrekt og du kan sove trygt i nat, velvidende om at dine fisk ikke bliver spist.

  Vi må skynde os at nævne, at det elektriske hegn ikke beskytter mod fiskehejren, som skal bekæmpes med diverse skræmmemidler. Har du brug for vejledning eller råd omkring det elektriske hegn, er du meget velkommen til at ringe til os eller komme ned i butikken.