Plænegødning

En højkvalitets og næringsrig plænegødning er essentiel for din græsplæne. Plænegødningen giver din græsplæne de nødvendige næringsstoffer, der skal til for at græsset kan vokse sig stærke og modstandsdygtige over for skiftende vejrforhold og trampning. Alle vores produkter er udviklet specielt til græsplæner.
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  17 varer

  pr. side
  1. -17%
   Osmo Vertigazon Plænekur 15 kg
   Normalpris 349,00 kr Specialpris 289,95 kr Fra: 229,95 kr
  2. Greenkeeper Medium Pakke - 300㎡
   2.127,70 kr Normalpris 1,00 kr
  3. Greenkeeper Standard Pakke - 100㎡
   709,90 kr Normalpris 1,00 kr
  4. Greenkeeper Stor Pakke - 500㎡
   3.255,55 kr Normalpris 1,00 kr
  Sorter stigende
  Vis som Tabel Liste

  17 varer

  pr. side

  Hvilke typer af plænegødninger er der?

  Det der typisk adskiller forskellige former for plænegødning, er deres NPK forhold. Disse forhold vil virke forskelligt på græsplænen. Gødning med høj koncentration af nitrogen bidrager til grøn græs og hurtig vækst. Gødning med mere fosfor og kalium er bedre til at styrke græssets rodnet.

  Vælg også gerne en plænegødning med en langvarig effekt, så er man fri for at gøde græsplænen lige så ofte. Leder du efter andre slags gødning til haven, så se vores side om havegødning.

  4 Tips til vedligeholdelse af en sund og stærk græsplæne

  1. Regelmæssig gødning: Sørg for at gøde din græsplæne regelmæssigt, så sikrer du at den konstant har de næringsstoffer den har brug for at vokse. Sørg for at gøde jævnt.
  2. Græsset skal klippes regelmæssigt: Ja, det kan være svært at klippe når der ligger 5 cm sne ovenpå. Når vejret vender, så sørg for at holde græsset i en sund længde - dette holder nemlig også græsset tæt. Normalt skal man ikke klippes græsset mere end én tredjedel af dets længde.
  3. Hyppig vanding: Det er vigtigt at græsplænen får nok vand, da det hjælper med at optage de mikronæringstoffer den har brug for, og holder jorden sund og mineralsk. Ofte kan regnvand være nok, men i tørkeperioder kan man være nødt til at vande manuelt.
  4. Fjern ukrudt: Ukrudt kan være decideret skadeligt for din græsplæne. Da ukrudt også er en slags plante, skal den også have vand for at overleve. Derfor konkurrerer den med græsset om de mineraler og næringsstoffer som plænegødningen har tilført jorden.

  Kan plænegødning fjerne mos?

  Ja, plænegødning kan være med til at mindske forekomsten af mos på din græsplæne.

  Mos er en art der trives i områder med skygge og fugt. Herudover trives de i områder hvor der er næringsfattigt. Da plænegødning indeholder høje koncentrationer af næringsstoffer, der hurtigt bliver optaget af jorden og bidrager til en god mikrobiel balance, bliver det svært for mos at vokse.

  Hvor ofte bør man gøde sin græsplæne?

  En tommelfingerregel, er 2 til 4 gange om året. Foråret er den ideelle sæson at starte sin gødning på, og så gerne en gang mere i løbet af sommeren. 

  Se alle vores varer om jord og gødning.